Ga naar hoofdinhoud

Duitse hengstenhouders tegen afschaffing ondergrens verrichtingstesten

De FN maakte onlangs bekend dat er wordt gedacht aan afschaffing van de ondergrens bij de verrichtingstesten. Elke deelnemer aan een Duitse verrichtingstest zou in de toekomst slagen als hij een eindexamen loopt. Het idee daarachter is dat fokkers zich toch richten op de top van de testen en zo zelf selecteren. De Duitse hengstenhouders, die vorige week in Warendorf samenkwamen voor de jaarvergadering, zijn daar geen voorstander van. 

Over het onderwerp werd gestemd op de vergadering en daarbij waren 19 van de 21 aanwezige hengstenhouders geen voorstander van het idee. Heinz Ahlers, voorzitter van de Duitse vereniging van hengstenhouders, heeft nu de opdracht om dat over te brengen op de FN-fokkerijraadsvergadering in mei. Op de jaarvergadering van de Duitse hengstenhouders maakte Ahlers al aan FN-fokkerijchef Klaus Miesner duidelijk dat de hengstenhouders graag meer inspraak willen in de onderwerpen die hen aangaan. “Het zijn dingen waarmee wij te maken krijgen en dus ook inspraak in willlen”, zei Ahlers tegen Miesner.

Bron: Horses.nl/Züchterforum

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook