Ga naar hoofdinhoud

Esben Møller van Blue Hors naar Helgstrand Dressage

Update
Esben Møller en Andreas Helgstrand - Foto: Helgstrand Dressage
Een wel heel opmerkelijke ontwikkeling in Denemarken, een move die niemand aan had zien komen. Esben Møller verruilt Blue Hors voor de stal van Andreas Helgstrand, de man die onder hem werkte bij Blue Hors en de laatste jaren zijn grote concurrent in Denemarken. Stoeterij Blue Hors maakte gisteren op hun website bekend dat Møller ontslag had genomen en nu is duidelijk dat Møller scout wordt voor Andreas Helgstrand. Møller vierde vorig jaar zijn 25-jarige jubileum bij Blue Hors en is verantwoordelijk voor een groot deel van het succes van de stoeterij. 

De redactie van Horses.nl probeerde meerdere malen contact te krijgen met Møller over zijn beslissing, de Deen was niet bereikbaar voor commentaar. Gisteren meldden insiders al aan Paardenkrant-Horses.nl dat Møller Blue Hors voor Helgstrand had verruild en vandaag kwam de bevestiging vanuit Helgstrand Dressage. “We kunnen niet beschrijven hoe blij en trots we zijn dat Esben voor Helgstrand heeft gekozen. Hij heeft jaren ervaring en hij weet hoe hij jonge paarden moet selecteren. Hij heeft een goed oog en is ongelooflijk goed in het spotten van talent. Ik heb veel respect voor wat Esben heeft bereikt en ben blij dat we nu kunnen profiteren van zijn kennis en kunde”, zegt Helgstrand, die ook meldt dat het Esben was die vroeg om een positie binnen het nog altijd groeiende bedrijf van Helgstrand.

Moeilijke beslissing

Esben Møller meldt in het persbericht: “Het is een moeilijke beslissing geweest om na 25 jaar op te houden bij Blue Hors. Het voelt als m’n hele leven en ik ben heel dankbaar voor het vertrouwen dat de familie Kristiansen altijd in me heeft gehad. Maar de tijd is gekomen voor wat nieuws en ik heb er zin in om me te concentreren op waar ik echt goed in ben.”

Grote betekenis

Møller kwam in 1993 in dienst bij Stoeterij Blue Hors, daarvoor was hij werkzaam in een kledingzaak en bij het Holsteiner Verband. In december 1997 werd Møller fokkerijdirecteur van Blue Hors en hij was de sleutelfiguur die de stoeterij maakte tot wat het vandaag de dag is. Møllers werkgever Kjeld Kirk Kristiansen heeft een boel aan Møller te danken. Hij kocht niet alleen de juiste veulens en hengsten aan, zoals bijvoorbeeld de tophengsten Blue Hors Don Schufro in 1997 (toen Møller net directeur was) en Blue Hors Zack tien jaar later op de KWPN Hengstenkeuring 2007, maar was eigenlijk verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering. Ook Møllers vrouw Susanne was werkzaam bij Blue Hors, zij legde eerder deze maand haar werkzaamheden al neer. Blue Hors zegt het vertrek te betreuren.

Ole Magnus Pedersen

In de eerste jaren had Møller de vrije hand. Wie Blue Hors zei, zei Esben Møller. Daar kwam de laatste jaren verandering in. Kristiansen haalde Ole Magnus Pedersen aan boord, hij werd in 2017 benoemd als CEO van Blue Hors en had daarmee de algehele leiding. Pedersen was daarvoor 17 jaar werkzaam binnen het Lego-concern, onder andere als vicepresident op de afdeling Business Service Operations. Een zakenman, die niet veel paardenverstand had, werd dus in 2017 de chef van Møller. Eerder, in 2016, was Uli Sørensen al aangenomen als sportdirecteur en daarmee kwam alleen de fokkerij nog voor rekening van Møller de laatste jaren.

Bron: Horses.nl/Helgstrand Dressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Esben Møller van Blue Hors naar Helgstrand Dressage

  • Auke Dijkstra

    Jammer. Een man met verstand van zaken. Kenner van een goed paard. En toegankelijk. Altijd een prettig contact mee gehad. Misschien wel de juiste man voor het Kwpn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook