Ga naar hoofdinhoud

Eye Catcher en Five Star verkocht aan Andreas Helgstrand

Exclusief
Titan Wilaras, Eye Catcher en ex-vrouw Shirley - Foto: Rick Helmink

De KWPN-hengsten Eye Catcher (v. Vivaldi) en Five Star (v. Amazing Star) zijn door Titan Wilaras verkocht aan Andreas Helgstrand. Dat de twee hengsten in de etalage stonden bij Platinum Stable stonden was al langer bekend, Titan Wilaras bevestigt nu aan Horses.nl dat hij de twee hengsten heeft verkocht. De redactie van Horses.nl zocht ook contact met Helgstrand, maar de Deen was niet bereikbaar voor commentaar. 

Eye Catcher (Vivaldi x TCN Partout) was als jong paard onder Kirsten Brouwer zeer succesvol. De door Gerrit Snoeks gefokte hengst won met Brouwer in het zadel twee keer brons op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in 2014 en 2015. Na het winnen van brons bij de zesjarigen werd bekend dat Titan Wilaras de aandelen die fokkers Snoeks en Joop van Uytert nog hadden in de hengst geheel had overgekocht. Eye Catcher debuteerde vervolgens succesvol in de Lichte Tour met Brouwer in 2017.

2017 was ook het jaar dat de wegen van familie Brouwer en Platinum Stable scheidden. Daarna nam de Spanjaard Antonio Laiz Zandio de teugels over en ook hij had succes met de voshengst in de Lichte Tour. Toen ook aan de samenwerking tussen Wilaras en Laiz een einde kwam, was Wilaras op zoek naar een nieuwe ruiter. Die vond hij in Inna Logutenkova. Inmiddels was Eye Catcher op Grand Prix-niveau afgericht.

Five Star

Net zoals Eye Catcher werd de door familie Bijvelds gefokte Five Star als jonge hengst door Joop van Uytert op de hengstenkeuring voorgesteld. Van Uytert verkocht hem als vierjarige via de Excellent Dressage Sales. Ook Five Star  is een succesvol WK-paard: in 2015 werd hij 5e en hij won in 2016 zilver bij de zesjarige dressuurpaarden op de Wereldkampioenschappen in Ermelo met Kirsten Brouwer in het zadel.  In 2017 maakte hij zijn debuut in het ZZ-Zwaar met Brouwer. Daarna verscheen de hengst niet meer in de ring, zijn sportstand bij de KNHS is nog altijd ZZ-Zwaar +2.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook