Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-hengst Apardi naar Groupe France Elevage

Daniel Bluman met Apardi.

De Grand Prix-hengst Apardi (Corland x Kannan x Jasper) vertrekt naar Frankrijk en zal vanaf het komende dekseizoen beschikbaar zijn bij Groupe France Elevage. De door Frans van der Linden gefokte hengst, die onder Daniel Bluman succesvol was op het hoogste niveau, staat dus niet langer bij Dekstation Enterbrook.

Apardi is een volle broer van fenomeen Bacardi VDL en liep zelf ook op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De inmiddels 17-jarige hengst kwam pas op latere leeftijd in de fokkerij, in het najaar van 2015 werd hij door het KWPN erkend en in 2016 dekte hij voor het eerst.

Core business

“Apardi heeft uitzonderlijke genen. Een merrie die levert zoals zijn moeder is zeldzaam. Zijn broer is heel bekend, hij misschien iets minder, maar hij heeft zeer goede prestaties neergezet die hem naar de Olympische Spelen in Rio brachten.”

“Zijn eigenaren hebben ons een aandeel van hem verkocht waardoor we onze krachten kunnen bundelen voor het management van zijn carrière als dekhengst. We wilden hem vooral vers beschikbaar maken voor de Franse fokkers. Het is de core business van de GFE om hengsten van dit kaliber terug naar Frankrijk te halen”, aldus Groupe France Elevage.

“We proberen een vrij uitgebreid aanbod te hebben, maar we willen ook niet zomaar elke hengst aanbieden. We zijn vooral op zoek naar phengsten die aan deze drie elementen voldoen: topprestaties, topgenetica en top nafok. En dat soort hengsten zijn zeldzaam.”

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Grand Prix-hengst Apardi naar Groupe France Elevage

  • Bart

    ik ken deze hengst cq stam zeer goed. 1838. Mijn start merrie Tupardi is namelijk ook gefokt door Frans v d Linden. Zij is Pref/ Prest geworden door mijn fokkerij. Dit in de dressuur richting . Etoile Riche D Apardi door mij gefokt is Grand Prix. En Kylian Riche D Apardi zelfde moeder loopt LT. Dus lijntje 1838 doet het zeer goed in de sport en fokkerij zowel springen als dressuur. stal Wiebing Schuring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.