Ga naar hoofdinhoud

HC klasse Z/ZZ-Zwaar: Imposantos draaft met 10 naar overwinning

Imposantos met Bart Veeze. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

In de tweede omloop van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur vandaag in Ermelo waren Imposantos (Wynton x Krack C) en In Style (Eye Catcher x Lorentin I) aan elkaar gewaagd in de klasse Z/ZZ-Zwaar. Met onder andere een ultieme 10 voor de draf ging de door Bart Veeze voorstelde Imposantos er met een totaal van 94 punten met de overwinning vandoor. In Style liep onder Renate van Uytert-van Vliet naar 93 punten en behaalde daarmee - net als als bij de eerste omloop vorige maand in Kronenberg - de tweede plaats.

De jury, vandaag bestaande uit Joyce Heuitink en Frenk Jespers, beoordeelden de verrichting van Imposantos met louter 9-ens en hoger. Voor de stap en de totale indruk 9,5-en, voor de galop en harmonie 9-ens en de ultieme 10 voor de draf. Daarmee kwam het totaal op 94 punten.

93 punten voor In Style

Een punt minder was er voor In Style. De hengst scoorde maar liefst vier keer een 9,5: voor de draf, galop, harmonie en totale indruk. Voor de stap kreeg hij een 8,5.

Indigro en Invershin

De door Jennifer Sekreve voorgestelde Indigro (Negro x Jazz) kreeg 83 punten, met als hoogste cijfer een 9 voor de galop. Vlak daarachter met 82 punten Turfhorst Invershin (Charmeur x Balzflug) die onder Theo als enige hengst in deze klasse een ZZ-Zwaar proef liet zien. Op zijn cijferlijst staan allemaal 8-en en 8,5-en.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook