Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Cum Laude naar Amerika

Vai Bruntink met Cum Laude. Foto: Aniek de Wit

In december vorig jaar vertrok Cum Laude (Apache x Weltmeyer) van Vai Bruntink naar jeugdamazone Maura Knipscheer. Aan die combinatie is ook een einde gekomen. De elfjarige KWPN-hengst is vertrokken naar Amerika en staat bij Iron Spring Farm.

Cum Laude bouwde een indrukwekkende erelijst op. Zo won de hengst in 2016 de voorselectie van de Pavo Cup in Middenbeemster en later dat jaar deed hij mee in de top vijf van de finale. Ook in de reguliere sport was de Apache-zoon succesvol: hij stond vooraan bij zijn debuut in het Z2 en ook bij zijn debuut in het ZZ-Licht.

Ook in Subtop vooraan

Die zegereeks ging door in de Subtop. Onder Vai Bruntink won de hengst zijn debuut in het ZZ-Zwaar en datzelfde kunstje herhaalden ze in de Prix St. Georges. Ook bij de nationale Roelofsen Horse Trucks Subtop dressuurcompetitie in 2019 in Zwolle was het duo een maatje te groot voor de concurrentie.

Internationale successen

Internationaal kwam de combinatie twee keer aan de start. In Ermelo, in 2018, wonnen ze de Prix St. Georges met 71,618% en de kür was goed voor 68,250% en de zesde plek. Het jaar daarop volgde in Exloo het tweede internationale optreden. Daar scoorden ze 70,088% in de Prix St. Georges (3e), 68,618% in de Intermédiaire I (4e) en 72,975% in de kür (2e). Maura Knipscheer bracht Cum Laude nationaal uit bij de junioren.

Bron: Eurodressage / Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook