Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Hemmingway overleden

De bij het KWPN goedgekeurde hengst Hemmingway (Leandro x Romantiker) is op 33-jarige leeftijd in Ierland overleden, zo laat eigenaar Ben Wentink weten. De in Holstein gefokte hengst heeft een duidelijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse springpaardenfokkerij, maar de hengst is ook regelmatig terug te zien in de afstamming van menig dressuurpaard.

Hemmingway werd in 1989 geboren bij fokker S. Dieter in Beschendorf. Als driejarige werd hij goedgekeurd bij het KWPN en behaalde negens voor zijn karakter en trainingsrapport. De hengst nam zelf tweemaal deel aan het WK Jonge Springpaarden en presteerde vervolgens op 1,40 m-niveau. Jarenlang heeft Hemmingway bij Stal Hendrix ter dekking gestaan en de laatste 14 jaar verbleef hij bij Scotland Al Service, waar hij eveneens werd ingezet voor de fokkerij.

Bron: KWPN/FB

Eén reactie op “KWPN-hengst Hemmingway overleden

  • Jan Jonas

    Jammer dat Hemmingway is overleden, 33 jaar voor een paard is uitzonderlijk.
    Hij heeft op een bijzondere manier voor nakomelingen gezorgd zowel in de spring als dressuursport die konden presteren. Het is bijzonder dat een hengst zo diverse veulens kon geven, zonder het predicaat leverancier van dresuur of springpaarden te zijn. Het geeft aan dat deze hengst veelzijdig was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook