Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Ol Metta terug in Nederland

Ol Metta (v. Flipper d'Elle) in de finale van de Hengstencompetitie 2009 - Foto: Jacquelien van Tartwijk

De hengst Ol Metta is terug op Nederlandse bodem. De inmiddels 18 jarige zoon van Flipper d’Elle die in 2006 in het KWPN stamboek werd ingeschreven, stond de laatste jaren in Belgie. “Ik vond hem in de buurt van de Luxemburgse grens”, vertelt Mart Lenssen die hem vervolgens kocht met bemiddeling van Theo Albers en Erik de Winter van Alain Goffinet. Hij stelt hem ter dekking bij Claartje Ruis van Hengstenhouderij Van Bommel.

Ol Metta , die 1.35 meter sprong, werd als driejarige eerst goedgekeurd bij het Franse stamboek Selle Français (SF) waar hij als kampioen werd gekroond. Team Nijhof haalde hem vervolgens naar Nederland waar hij met succes  het verrichtingsonderzoek liep en met een 8,5 voor de galop, een 9 voor vermogen en een 8 voor de aanleg  met totaal 78 punten werd ingeschreven.  Zijn moeder is Daphne Paluelle (Le Plantero x Livarot).

Partner voor Lyjanero-merries

Lenssen kocht de hengst in eerste instantie als geschikte partner voor zijn nakomelingen van zijn Holsteiner hengst Lyjanero (Landos x Casall). “Ik denk dat hij heel goed kan passen omdat hij dan aan het vermogen vanuit het Holsteiner bloed souplesse en rijdbaarheid kan toevoegen. Hij is langgelijnd heeft uitstraling en een mooi hoofd. Natuurlijk sprak de Grand Prix springhengst Flipper d’Elle  als vader mij aan, maar ook de moederlijn kent veel sport en een moeder die zelf 1.40 m heeft gesprongen. Ik heb de nakomelingen van Ol Metta nagelopen en hij geeft fijne rijdbare paarden die goed presteren. 30 procent presteert op 1.20 tot en met de 1.60 meter niveau.” Lenssen wil graag paarden fokken met een goede rijdbaarheid en wil om te werken. “Dat zijn heel belangrijke kenmerken en ik denk dat Ol Metta daar een goede bijdrage aan kan leveren.”

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “KWPN-hengst Ol Metta terug in Nederland

  • jehannes andela

    met alle respect, maar ik zag op de afstammeling keuring bij Nijhof bijna alle veulens met een onderhals. Maar de hengst werd de hemel ingeprezen. Maar goed, misschien kunnen ze springen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.