Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Zhivago verkocht naar Canada

Zhivago (v. Krack C), hier met Dinja van Liere Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Degene die Zhivago (v. Krack C) als driejarige op de KWPN-hengstenkeuring 2007 heeft gezien, kan hem zich vast nog voor de geest halen. Als een koning draafde hij door de kooi en dat leverde hem de reservetitel op. Daar kwam een topverrichtingsscore (87 punten) bij, maar al die verwachtingen heeft de bruine niet helemaal kunnen inlossen. Nu, nadat hij de laatste jaren niet veel gebruikt werd door de fokkers, is hij verkocht naar Canada. 

De door Pegasus Stables gefokte Zhivago van Joop van Uytert en familie Venderbosch boekte zijn grootste successen als jong paard. Zo won hij onder Theo Hanzon de Pavo Cup voor vijfjarigen, de hengstencompetitie in de klasse M en een jaar later de klasse Z. Onder Hanzon boekte Zhivago ook de eerste successen op Subtop-niveau in de klassen ZZ-Zwaar en de Lichte Tour (onder andere 3e op NK Dressuur 2013). Daarna liep hij onder Tommie Visser, in 2016 maakte hij onder Dinja van Liere zijn rentree in de sport en vanaf 2017 reed Kristy de Roo (de dochter van Henriëtte Venderbosch) de hengst bij de jeugd.

Fokkerij

De nu veertienjarige Zhivago is als fokhengst verkocht naar de Canadream Farm om de Canadese en Noord-Amerikaanse fokkerij te dienen. Bij het KWPN zijn tot op heden 541 nakomelingen van Zhivago geregistreerd, waarvan één goedgekeurde hengst. De vroeg overleden Estoril. Verder is Zhivago de vader van 18 keurmerries en vier Lichte Tour-dressuurpaarden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook