Ga naar hoofdinhoud

KWPN reservekampioen Kostolany B verkocht

Kostolany B (Toto jr x Jazz) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Stoeterij De Begijnhoeve heeft de vijfjarige hengst Kostolany B (Glock's Toto Jr. x Jazz) verkocht. De reservekampioen van de KWPN Hengstenkeuring van 2018 vertrekt naar Oekraïne.

De door J.A. van Boven uit Sint-Michielsgestel gefokte Kostolany B – gefokt uit de moeder van Vontango en Don Tango B – werd door Stoeterij De Begijnhoeve van Rob van Puijenbroek en Tommie Visser voorgesteld op de KWPN Hengstenkeuring van 2018. Daar werd hij in de kampioenkeuring uitgeroepen tot reservekampioen.

Vertrek uit Ermelo

Vervolgens werd Kostolany B aangeleverd voor het KWPN najaarsonderzoek van 2018. Dat onderzoek liep toen vertraging op doordat er op het KWPN-centrum rhino werd vastgesteld. De hengstenkeuringscommissie oordeelde dat de trainingsachterstand van een aantal hengsten, waaronder Kostolany B, te groot was en dat het derhalve niet realistisch was om hen het onderzoek te laten voortzetten.

Niet naar voorjaarsonderzoek

Kostolany B werd doorverwezen naar het voorjaarsverrichtingsonderzoek van 2019 maar daar besloot De Begijnhoeve geen gebruik van te maken.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook