Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe troef voor Doron Kuipers

Doron Kuipers heeft een nieuw talent onder het zadel. De zevenjarige goedgekeurde hengst Heineken VK VDL (v.Zirocco Blue) staat sinds kort bij Doron op stal.

Zoals VDL Stud de hengst beschrijft: “Heineken VK VDL maakte als 4-jarige al een grote indruk met zijn onbegrensde vermogen en springmanieren en zo verdiende hij een ticket voor het KWPN-verrichtingsonderzoek.” De Zirocco Blue-zoon slaagde voor de 50-dagen-test met 80 punten met een 9 voor zijn reflexen, een 8,5 voor techniek en 8’en voor zijn vermogen, rijdbaarheid en aanleg als springpaard.

‘Hij is extreem scherp’

De succesvolle Kuipers heeft inmiddels de teugels van de hengst van Jur Vrieling overgenomen. Onder het zadel van Vrieling zette de Zirocco-Blue-nazaat de Hengstencompetitie wedstrijd van de Peelbergen afgelopen jaar op zijn naam. De zevenjarige Heineken VK VDL heeft potentie en zoals Jur destijds al zei over de hengst: “Hij is extreem scherp, net als zijn vader, en ook super voorzichtig. En ik kan er hard mee rijden, dat vind ik leuk!” Dat belooft wat voor de altijd razendsnelle Doron Kuipers.

Bekijk hieronder de video van Kuipers en Heineken VK VDL.


Bron: Horses.nl/Facebook/VDL Stud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.