Ga naar hoofdinhoud

Ook NRPS verklaart Harley VDL preferent

Harley VDL met Jessica Kürten - Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op de KWPN Hengstenkeuring van 2018 werd Harley VDL (Heartbreaker x Carthago Z) gehuldigd als preferente hengst. Met tientallen internationaal springende nakomelingen en meerdere goedgekeurde zonen vestigde de KWPN-gefokte hengst zijn naam als vererver. Nu is de inmiddels 18-jarige Heartbreaker-zoon ook door het NRPS preferent verklaard. 

Harley VDL was met Jessica Kürten zeer succesvol op internationaal niveau. Zo was hij tweede in de Grote Prijs van Sainte Cecile en derde in de Grote Prijs van Neurenberg. Daarnaast won de hengst, die als veulen in handen kwam van VDL Stud, internationale rubrieken in La Coruña, Aalst en Outdoor Gelderland.]

Begonnen als NRPS-hengst

De door Martien van der Bruggen uit de topmerrie Larthago gefokte Harley VDL vloog er in eerste instantie direct in de eerste bezichtiging uit bij het KWPN. Familie Van de Lageweg liet zich daardoor niet van de wijs brengen en bracht hem voor bij het NRPS waar hij wel goedgekeurd werd. Als vierjarige won hij het NK voor vierjarigen in Ermelo en kwam hij weer op de radar bij het KWPN. VDL Stud bood hem opnieuw aan en de hengst werd als vijfjarige goedgekeurd met 77 punten.

Hengstencompetitie en VHO Trofee

In Den Bosch won Harley op overtuigende wijze de VHO trofee. Als zevenjarige was de bij meerdere stamboeken goedgekeurde hengst ook de beste in de hengstencompetitie klasse Z/ZZ.

Verrichtingstoppers

Met maar liefst drie goedgekeurde hengsten in één jaar had Harley VDL in 2018 een topjaar bij het KWPN, alledrie verrichtingstoppers. Jenssen VDL (mv. Zirocco Blue VDL) en Justice HL (mv. Epilot) ex-aequo in het voorjaar en Jubel ES (mv. Lauriston) in het najaar. De vierde bij het KWPN-goedgekeurde zoon van Harley is Everto (mv. Candillo).

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.