Ga naar hoofdinhoud

Roelof Bril verkoopt KWPN-hengst Invictus: ‘Sportief heel jammer’

Exclusief
Invictus (v. El Salvador) Laurens Houben Foto: Jacquelien van Tartwijk

Roelof Bril heeft zijn eigengefokte Invictus (El Salvador x Nabab de Reve) verkocht. De zesjarige KWPN-hengst is inmiddels vertrokken naar Groot-Brittannië. Daar gaat hij zijn carrière als sportpaard voortzetten bij Runningwell Stables.

“Ik kreeg een heel goed bod en de jonge springhengsten dekken bijna niks. Dan is de keuze niet zo moeilijk”, vertelt Roelof Bril over de verkoop.

Vaste klant

Nieuwe eigenaar Runningwell Stables kocht eerder dit jaar ook al de KWPN-hengst Key West (Tangelo van de Zuuthoeve x Phin Phin) van Bril. “Daarnaast hebben ze meerdere jonge paarden bij mij gekocht. Dat beviel zo goed dat ze Invictus ook besloten te kopen.”

Meerdere nakomelingen

Bril bracht Invictus dit jaar internationaal uit in de jonge paarden-rubrieken van Vejer de la Frontera, Tubbergen en Zuidwolde. “Sportief is de verkoop heel jammer. Het is zeker een paard dat straks Grote Prijzen gaat lopen”, zegt Bril die zelf meerdere nakomelingen van Invictus heeft. “Daaronder twee goede hengsten voor de hengstenkeuring dit jaar. Dan is het makkelijker om de knoop door te hakken.”

Verrichtingsonderzoek

Invictus doorliep het voorjaarsverrichtingsonderzoek van 2016. Hij werd ingeschreven met 79 punten met onder andere een 8,5 voor vermogen en achten voor reflexen, techniek, instelling en aanleg.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook