Ga naar hoofdinhoud

Sezuan’s Donnerhall wint 50-dagentest met recordscore van 9,19

Sezuan's Donnerhall (v. Sezuan) - Foto: Schockemöhle

De fokker kan volgend jaar kiezen tussen kleur bij dekstation Helgstrand & Schockemöhle: vos of donkere vos. Verder zijn er namelijk een hoop overeenkomsten tussen de driejarige hengsten So Unique (Sezuan x Donnerhall) en Sezuan's Donnerhall (Sezuan x Sir Donnerhall I). Beide hengsten slaagden deze week met vette punten voor hun verrichtingstesten. 872,5 punten waren er voor So Unique in Denemarken en Sezuan's Donnerhall deed er in Schlieckau nog eens schepje bovenop: 9,19 in de 50-dagentest. Een record. 

Sezuan’s Donnerhall werd vorig jaar op de Mecklenburger keuring in Redefin goedgekeurd en liep dit voorjaar al een voortreffelijke 14-dagentest in Neustadt-Dosse waarvoor hij slaagde met een 9,34 gemiddeld voor de dressuuronderdelen. De hengst dekte flink wat merries bij Schockemöhle en liep nu zijn 50-dagentest, waardoor hij in één keer voor het leven is goedgekeurd. Daarbij was er een 10 voor de galop, een 9,5 van de testruiter, een 9,5 voor de werkwilligheid en een 9,5 voor de totaalindruk. Verder een 9,25 voor interieur, 9’s voor karakter, draf en rittigkeit (van de jury) en een 8,5 voor de stap en het springen.

Westfaalse kampioen Fashion in Black naar 8,89

De Westfaalse kampioen Fashion in Black (For Romance I x Lauries Crusador xx) liep ook een goede test met een 8,89. Voor hem was er een cijferlijst met bijna allemaal 9’s, uitzondering daarop waren de 8,5 voor de stap en de 7 voor het springen. De For Romance I-zoon werd vorig jaar in Münster-Handorf kampioen en kwam daarna op het station van Wilhelm Holkenbrink. Extreem veel merries dekte hij niet, gezien de presentaties op de hengstenshows dit voorjaar.

Trakehner Dezember naar 8,65

Trakehners hebben het vaak lastig in de Duitse verrichtingtesten, maar dat geldt niet voor Dezember (Herakles x Imperio), die slaagde met een 8,65. De sympthatieke schimmel kreeg allemaal 9’s voor de karakteronderdelen. Ook op een dikke 8,5 gemiddeld kwam Bundeschampionats-tweede Despacito (Don Nobless x Sandro Hit): een 8,56.

Millennium en Governor van VDL Stud geslaagd

De bij het KWPN in het verrichtingsonderzoek naar huis gestuurde Kaylen’s Boy (Governor x Krack C) en de bij het NRPS  en Brandenburg goedgekeurde Milford VDL (Millennium x Sir Donnerhall) slaagden ook voor hun test in Schlieckau. De Millennium deed dat met een 8,35 en de Governor met een 8,1.

Acht hengsten gezakt, daaronder Finest van Driessen

Acht hengsten kwamen niet aan de 7,8 gemiddeld die geëist wordt om in Hengstbuch I opgenomen te blijven, daaronder ook de vorig jaar op de Hannoveraanse keuring voor 29.000 euro door Theo Driessen aangeschafte cat.nr 66 (Finest x Rubin-Royal x Davignon I). De hengst zakte met een 7,47. Verder gaat het om Trendsetter (Totilas x Contendro I, 6,95), Tausendschön (Totilas x  Don Diamond, 7,43) een bonte van Cadeau Noir x Samenco II K (6,92), Blackburn AT (Brisbane x Sandro Hit, 7,19), Dieudonné (Dante Weltino x Sir Donnerhall I, 7,49), Franchescus (Franziskus x De Niro, 7,52) en Fürst Adrian (Farell x Diamond Hit, 7,56).

Uitslag
Catalogus

 

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook