Ga naar hoofdinhoud

Trakehner kampioenshengst Freudenfest (22) ingeslapen

Freudenfest (v. Tolstoi) - Foto: Beate Langels

De Trakehner kampioenshengst van 1999, Freudenfest (Tolstoi x Amadeus), is na een zware koliekaanval op 22-jarige leeftijd ingeslapen op de operatietafel vorige week. De hengst stond ter dekking bij familie Langels op Gestüt Hämelschenburg en laat de fokkerij vier goedgekeurde zonen en 35 staatspremiemerries na. In de sport haalden drie nakomelingen de klasse S. 

Freudenfest stond jarenlang ter dekking op Gestüt Hämelschenburg en werd begin vorig jaar verkocht aan Nadja Rindle, om daar zijn oude dag te slijten. Daarvan heeft de hengst niet lang mogen genieten, op 11 mei werd op de kliniek in Wehringen besloten om hem in te laten slapen.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Trakehner kampioenshengst Freudenfest (22) ingeslapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook