Ga naar hoofdinhoud

Next Level dekte volgens eigenaar 253 merries in 2022

Cat.nr. 503 (Jarville x Prestige VDL). Foto: Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk

De KWPN premiehengst Next Level (Jarville x Prestige VDL) dekte in het voorjaar van 2021 dat het een lieve lust was en zette dit jaar 135 KWPN-geregistreerde veulens op de wereld. De hengst van Galleria Sportpferde GmbH strandde eind vorig jaar in het KWPN verrichtingsonderzoek ('doorverwezen om veterinaire redenen') en werd dit voorjaar goedgekeurd door het NRPS. In het NRPS verrichtingsonderzoek loopt hij inmiddels ook niet meer: 'Next Level heeft uitstel gekregen tot volgend jaar', schrijft het NRPS.

Update: Voorheen stond in dit bericht dat Next Level verkocht was aan de Koreaan Dong Seon Kim. Inmiddels is gebleken dat hij op naam staat van het Duits-Koreaanse bedrijf Galleria Sportpferde GmbH, dat volgens het handelsregister gerund wordt door de Koreaan Tae Hun Kang.

Om te zorgen dat de vele KWPN-veulens in register A konden worden opgenomen, bood Next Levels vorige eigenaar Peter van de Sande de zwartbles aan bij het NRPS. Daar werd hij goedgekeurd en bij het NRPS krijgen jonge hengsten na de keuring direct een dekbrevet om vervolgens in het najaar hun verrichtingen te lopen en dan definitief goedgekeurd te worden (of niet).

Next Level werd twee keer in het NRPS verrichtingsonderzoek gepresenteerd en kreeg na de tweede beoordeling op 12 oktober uitstel tot volgend jaar, zo is in een op facebook gepubliceerd verslag van het verrichtingsonderzoek te lezen.

Het deert de fokkers niet: 253 merries gedekt volgens eigenaar

Dat de hengst tot op heden nog niet door een verrichtingstest is gekomen, deert de fokkers blijkbaar niet. Galleria Sportpferde GmbH post op Instagram dat Next Level in 2021 216 merries heeft gedekt en in 2022 nóg meer: 253.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.