Ga naar hoofdinhoud

HC Exloo 1,20: Stargos VDL scoort hattrick

Stargos VDL (v. Stakkato Gold) met Iris Hakvoort. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Na Kronenberg en Utrecht was Stargos VDL (Stakkato Gold x Conthargos) ook vandaag in Exloo de beste in het 1,20 m. van de Blom Hengstencompetitie springen. Met Iris Hakvoort legde de bij het KWPN en in Oldenburg goedgekeurde hengst als snelste de barrage af en won zo de derde competitiewedstrijd van het seizoen.

Iris Hakvoort stuurde Stargos VDL (Stakkato Gold uit Estella sport-spr v.Conthargos, f: W. Winkeler, g: VDL Stud) kundig door de basisomloop en mocht vervolgens als eerste starter aan haar barrage beginnen. De voorzichtige en handige hengst heeft duidelijk van nature de kwaliteiten voor het barragewerk meegekregen. Het duo zette een tijd van 35,19 seconden neer, een tijd die geen enkele navolgende combinatie kon verbeteren.

Mees vd Watermolen

Mart IJland mocht voor de derde maal Mees van de Watermolen (Vannan uit Holinda ster van Carambole, f/g: J.W. Greve uit Haaksbergen) als tweede opstellen in de prijsuitreiking. De KWPN-hengst maakte met een dubbel nulronde wederom goede sier en moest slechts 0,14 seconden toegeven op zijn grootste concurrent.

Don Tarpania Z

De derde prijs werd uitgereikt aan Zangersheide-hengst Don Tarpania Z (Dominator Z uit Iralinde Tarpania van Glasgow W- vh Merelsnest, f/g: A. de Lange uit Swifterbant), die met Lars Kuster zijn barrage foutloos completeerde in 39,22 seconden.

Menno H

Don Tarpania Z bleef zo de tweede Stakkato Gold-zoon in de top vijf voor. Joep van der Kampen eindigde met de KWPN-goedgekeurde Menno H (uit Toy ster pref sport-spr v. Baloubet du Rouet, f/g: P.H. van Hees) namelijk op plek vier.

Bron: KWPN / Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.