Ga naar hoofdinhoud

HC klasse M: Bart Bles trekt met Jumper Verdi het gas open

Jumper Verdi met Bart Bles. Foto: Paardenkrant / Jacquelien van Tartwijk

Ook in de klasse M werd er vandaag mooie sport geleverd door de deelnemers in de Blom Hengstencompetitie Springen. Op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg eiste Jumper Verdi (Verdi x Fuego du Prelet) onder Bart Bles de eerste zege van het seizoen op.

Het gros van de hengsten kwam nergens in de problemen in het basisparcours en plaatsten zich zo voor de goed bezette barrage. Daarin trok Bart Bles met de KWPN-goedgekeurde hengst Jumper Verdi het gas open en bleef zo alle concurrenten de baas.

Echte meewerker en vermogen

“Jumper Verdi heeft echt een top karakter en instelling, dat heeft hij duidelijk van z’n vader meegekregen”, vertelt Bles die Jumper Verdi te rijden heeft voor HWSF Horse Industry Development. “Ik heb hem vanaf het verrichtingsonderzoek te rijden en hij geeft me een heel goed gevoel. Hij is slim, een echte meewerker en hij heeft vermogen. Daarbij heeft hij van nature veel balans en het is nu vooral een kwestie van kilometers maken. Het is moeilijk te zeggen waar het eindigt want hij doet alles met veel gemak.”

Kampioenshengst Jardonnay VDL tweede

Jur Vrieling was met succes vanuit het hoge noorden afgereisd naar het Limburgse Kronenberg, want met de kampioenshengst Jardonnay VDL (Kannan x Indoctro) sprong hij overtuigend naar de tweede prijs.

Twee Verdi’s in top-drie

De tweede Verdi-zoon op het podium is de als derde geëindigde Just Apple (Verdi x Baloubet du Rouet) van Nico van Maaswaal, die onder Remco Been ook een snelle barragerit uit z’n mouw schudde.

Bron: KWPN

Eén reactie op “HC klasse M: Bart Bles trekt met Jumper Verdi het gas open

  • Sven

    Wat een bocht heb ik gezien bij de hengstencompetitie
    ! De comissieleden moeten zich schamen. Ik zie de toekomst van het kwpn somber in. De beste kwpn paarden zullen in de toekomst van buitenlandse hengsten afkomen dat staat vast en is nu al het geval. We krijgen het in Nederland maar niet voor elkaar om een crack van een hengst te fokken die zich kan meten met de allerbeste ter wereld. Veel hengsten hebben een verkeerde manier van springen, zijn niet voor het been, zijn bijna allemaal te rank en kunnen slecht tot dragen komen. Bij sommige vielen de karakters niet mee wat resulteerde in ongehoorzaamheid en weigering op de hindernis. Vooral die kannan x chin chin x nabab had er totaal geen zin in. Géén haar op m’n hoofd die er aan denkt om één van de hengsten te gebruiken die ik gisteren gezien heb! Nederlanders moeten wakker worden en een andere weg in slaan, maar ik ben bang dat dit aan dovemansoren is gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook