Ga naar hoofdinhoud

HC: Opium van de Bisschop wint klasse Z/ZZ

Opium van de Bisschop (v. Hunters Screndro Z) met Rob de Bruin. Foto: Paardenkrant/Jacquelien van Tartwijk

De Blom Hengstencompetitie startte vanavond in Utrecht met de klasse Z/ZZ. Negen van de dertien hengsten sprongen een foutloze ronde en mochten terugkeren voor de barrage. De overwinning ging naar Opium van de Bisschop (v. Hunter's Scendro). Met een tijd van 32,66 seconden bleef de BWP gefokte hengst met Rob de Bruin ruimschoots voor op de concurrentie.

Kallas (Dallas VDL uit Fadessa H2 elite IBOP-spr PROK van Quality Time, fokker A.F.W. Holkenborg uit Haaksbergen) was met zijn ruiter Dennis van den Brink de snelste KWPN-hengst. Nadat hij de vorige omloop in de Peelbergen won, werd hij nu tweede met een snelle tijd van 33,78 seconden.

Impian D en Kannan Jr.

De door Henk Frederiks gereden Zangersheide-hengst Impian D (v. Bubalu VDL) werd derde. De kampioen van de hengstenkeuring van 2018, Kannan Jr. (uit Van Meta ster sport-spr PROK van Quick Star, gefokt door en geregistreerd op naam van familie Kramer uit Oud-Beijerland en Sjaak van der Lei) sprong onder zijn ruiter Wolfgang Zimmermann naar de vierde plaats. Hiermee behaalde de Cornet Obolensky-zoon dezelfde klassering als in de vorige omloop in de Peelbergen.

Uitslag

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.