Ga naar hoofdinhoud

Iets meer dan de helft vierjarigen foutloos in Pavo Hengstencompetitie

Cat.nr 6 Pegase van 't Ruytershof (Comme il faut x Cartani) - Foto: Rick Helmink

Iets meer dan veertig vierjarige hengsten liepen in Lier zaterdag de eerste wedstrijd in de Pavo Hengstencompetitie. Daarvan bleven er 24 foutloos. Bij deze groep zat ook de kampioen van de Derde Fase van vorig jaar, Pegase Van ’T Ruytershof (Comme il faut x Cartani).

Voor de Pavo Hengstencompetitie voor dit jaar waren er een paar wijzigingen. Dit jaar mochten voor het eerst ook hengsten meedoen, die de Derde Fase nog moeten doorlopen en van het AES mochten alleen hengsten meedoen, die Approved zijn.

Classico TN

Van de tien hengsten, die nog naar de derde Fase van de BWP-Hengstenkeuring gaan, bleven er acht foutloos en van de andere 31 hengsten kwamen er zestien zonder fouten aan de finish. Bij deze groep foutlozen zat ook  Classico TN (Cornet Obolensky x Burggraaf), die vorig jaar met 9,15 punten in de 14-dagentest in Neustadt-Dosse als beste springhengst uit de bus kwam. Classico TN werd gereden door Zoï Snels.

Uitslag

Bron: Horses.nl/Galop.be

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook