Ga naar hoofdinhoud

In Beeld: Hengstencompetitie dressuur Kronenberg

Imposantos (v. Wynton) met Bart Veeze - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De eerste etappe van de hengstencompetitie dressuur in Kronenberg zit er op. Hermès, Imposantos en Jameson RS2 zijn als winnaars gehuldigd. Melanie Brevink-van Dijk was erbij en maakte de actiefoto's voor Horses.nl.

De For Romance-zoon For Ferrero toonde zich onder Kim Koolen als een waar gummiballetje.
Geniaal (v. Vivaldi) onder Dinja van Liere werd geroemd om zijn draf en galop met veel allure.
Onder Glock-ruiter Riccardo Sanavio liep Glock’s Trafalgar, die in eigendom is van Edward Gal, naar een tweede plaats.
Hermès beet het spits af in de Anemone Horsetrucks Hengstencompetitie en liet zijn koppositie niet meer varen. Met 87 punten overtuigde de Easy Game-zoon met Dinja van Liere in het zadel de jury.
Imposantos was vorig jaar al de overtuigende winnaar van de hengstencompetitie klasse L. In Kronenberg was goed te zien dat de hengst nog meer progressie had gemaakt. Met 89 punten liet de Wynton-zoon, die werd gereden door Bart Veeze, zijn  concurrenten achter zich.
De door Renate van Uytert-van Vliet gereden In Style (v. Eye Catcher) liep een mooie harmonieuze constante verrichting en werd met 85 punten derde.
De Apache-nazaat Indian Rock mocht zich als tweede opstellen in de prijsuitreiking. Onder Emmelie Scholtens liep de hengst naar 88 punten.
Nadat de hengstenkeuringscommissie afgelopen week een tien toekende aan de galop van Jameson RS2 konden Gert van den Hoorn en Mariëtte Sanders er niet meer onderuit, ondanks hun voornemen om nog geen tienen uit te delen. Met 92 punten was de Blue Hors Zack-zoon de overtuigende winnaar.
Met Jervaux (v. Ferdeaux) reed Bart Veeze een gedegen verrichting. Het duo viel met 83 punten nipt buiten de prijzen.
De in Mecklenburg goedgekeurde Johnny Depp (v. Bordeaux) werd door jurylid Mariëtte Sanders vergeleken met de acteur: hij heeft heel veel talent, maar weet soms niet hoe hij er mee moet omgaan. Renate van Uytert werd met de hengst derde met 86 punten.
Renate van Uytert-van Vliet bewees in Kronenberg weer dubbel en dwars dat ze goed overweg kan met de jonge hengsten van haar man Joop. Met de aansprekende zoon van De Niro, Just Wimphof, behaalde ze negens voor de stap, harmonie en totale indruk. Het paar werd tweede met 88 punten.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook