Ga naar hoofdinhoud

In Style wint klasse M Hengstencompetitie Zuidbroek met 89 punten

In Style met Renate van Uytert-van Vlliet

Tot vandaag stond Imposantos met Bart Veeze stevig aan kop na twee selectiewedstrijden in de klasse M in de Anemone Horse Truck Hengstencompetitie. In Kronenberg won de zwarte hengst, maar in Ermelo moest hij die winst al delen met In Style. Vandaag ging In Style (v. Eye Catcher) er onder Renate van Uytert-Van Vliet met een punt overheen.  89 punten waren er voor de door Joop van Uytert zelf gefokte Eyecatcher-zoon In Style.

Na een derde plaats in Kronenberg en gedeelde winst in Ermelo, stond Renate van Uytert-Van Vliet met In Style (Eye Catcher uit Sissy van Lorentin I, f/g Joop van Uytert) opnieuw vooraan in het Groningse Zuidbroek. Juryleden Frenk Jespers en Monique Peutz kenden 89 punten aan de verrichting toe. Voor zijn draf, galop, harmonie en totaalbeeld kreeg de hengst negens. “Het was een hele mooie, constante proef. Hij stap met veel losgelatenheid en souplesse, draaft met heel veel balans en veer. In galop valt In Style ook op met zijn ruimte, balans en souplesse en het beeld is heel constant en fijn om naar te kijken!”, sprak Frenk Jespers.

Imposantos

In Style bleef ditmaal nipt voor op tussenklassementsleider Imposantos (Wynton uit Zarina elite IBOP-dres PROK van Krack C, fokker Willy Wijnen) onder Bart Veeze, die al twee zeges op zijn naam heeft staan. De hengst van Theo Driessen verdiende in Zuidbroek 88 punten. “Een heel kwaliteitsvolle en complete hengst! Hij stapt heel ruim, actief en met een goed lichaamsgebruik. In draf is het beeld heel actief en bergop, en gebruikt hij het achterbeen goed. Datzelfde beeld zagen we in galop, waarbij hij nog iets mooier de rust zou kunnen bewaren voor nog hogere punten.” Voor de stap, draf en totaalbeeld kreeg de imponerende hengst negens.

9,5 voor galop

Emmelie Scholtens reed voor het oog van haar Groningse fans de kampioenshengst Indian Rock (Apache uit Crisjena keur IBOP-dres pref van Vivaldi, fokker J. de Bruijn) met 86 punten naar de derde plaats. Daarmee bevestigden ze hun sterke positie in het klassement richting finale. “Indian Rock heeft een fantastisch model en een extra galop, waarvoor we hem een 9,5 hebben kunnen geven. Hij galoppeert met heel veel balans, ruimte, veer, souplesse en een krachtig achterbeengebruik. Ook de draf is mooi in balans, maar hierin zou hij soms nog iets actiever kunnen aantreden vanuit het achterbeen.” In totaal kwamen elf hengsten aan de start in de klasse M.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook