Ga naar hoofdinhoud

McLaren gaat My Blue Hors Santiano weer voorbij met 89,2 punten

Dinja van Liere met McLaren. Foto: HC Exloo/Mariol Middel

In Kronenberg won McLaren van My Blue Hors Santiano, in Ermelo My Blue Hors Santiano van McLaren. In Exloo waren de rollen vandaag weer omgedraaid. Met een mooie proef (prachtig in de aanleuning, hele proef de oortjes erop en het meest vanzelfsprekende beeld, maar niet met een stap voor een 8,2) liep McLaren onder Dinja van Liere naar de topscore van 89,2 punten in de hengstencompetitie klasse M. My Blue Hors Santiano volgde op plaats 2 met 88,8 punten en op drie volgde misschien wel de meest getalenteerde van het drietal (die ook ook maar zo op 1 had kunnen staan): Mauro Turfhorst (ook onder Van Liere) met 87,8 punten.

Patricia Wolters en Bart Bax beoordeelden de acht (Mowgli en Maxim-N werden afgemeld) hengsten in de klasse M vandaag. Net zoals in de voorgaande etappes besloten zij om McLaren onder Dinja van Liere (waarbij zeker wat aan te merken is op het gebrek aan ruimte en lichaamsgebruik in de stap) en My Blue Hors Santiano en Renate van Uytert (die in Ermelo fijner was in de aanleuning en waarbij ook wel wat gezegd kan worden over de stap) op de plaatsen 1 en 2 te zetten.

Vier negens

McLaren met een 8,2 voor de stap, een 9 voor de draf, een 9,2 voor de galop, een 9,1 voor de harmonie en een 9,1 voor de totaalindruk. “De stap is zuiver, maar zou nog wat meer ruimte en lichaamsgebruik mogen tonen in de verruimingen, een 8,2. In de galop zien we dat de hengst een groot vermogen tot schakelen bezit en we belonen deze gang dan ook met een 9,2. Het was een harmonieuze proef en deze hengst toont zich heel werkwillig en goed aan de hulpen”, vertelt de jury over winnaar McLaren.

Dinja van Liere met McLaren. Foto: HC Exloo/Mariol Middel

Prachtig silhouet

My Blue Hors Santiano met een 8,6 voor de stap, een 8,8 voor de draf, een 9,1 voor de galop, een 9 voor de harmonie en een 9 voor de totaalindruk. “Dit paard heeft een prachtig silhouet in draf (8,8). De stap is ruim en heeft veel lichaamsgebruik, een 8,6. De galop heeft zeer veel sprong en afdruk, is mooi bergop en dit paard heeft heel veel vermogen tot schakelen. We geven My Blue Hors Santiano een 9,1 voor de galop”, aldus de jury over Santiano.

Complete hengst

Mauro Turfhorst is onder Dinja van Liere misschien wel de meest complete hengst van de M-groep en liet ook een goede proef zien in Exloo. De punten bleven nipt achter op zijn voorgangers. Hij kreeg een 8,9 voor de stap, een 8,7 voor de draf, een 8,5 voor de galop, een 9 voor de harmonie en een 8,8 voor de totaalindruk. “De draf is constant bergop met veel zelfhouding en een mooi voorbeen (8,7). De stap is actief en klokzuiver, ook na de overgangen, en heeft een goede overstap (8,9). In galop blijft de schoft mooi omhoog, maar mag het achterbeen nog een fractie meer buigen (8,5). Deze hengst is werkwillig, goed aan de hulpen en blijft mooi geconcentreerd op de ruiter. Daarom krijgt hij een 9 voor de harmonie en een 8,8 voor de totaalindruk”

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.