Ga naar hoofdinhoud

10 van 16 aangeboden hengsten goedgekeurd in Prussendorf

Premiehengst van Canoso - Foto: Sabine Beck

Op de kleine DSP-keuring (van de 27 aangemelde hengsten verschenen er 16) in Prussendorf werden begin november tien hengsten goedgekeurd en daarvan kregen er drie een premie. Geprimeerd werden zonen van Le Charmeur Noir (v. Lord Loxley), Destano en Canoso. De KWPN-goedgekeurde Cornet's Boy RM kreeg in Prussendorf ook zijn eerste zoon goedgekeurd, uit een moeder van Cheenook x Cortino II. 

De premies waren in Prussendorf voor de apart gefokte (dressuurhengst x Arabier x Trakehner) cat.nr 35 (Le Charmeur Noir x Normativ ox x Bellheim), de dressuurhengst cat.nr 43 (Destano x Wolkentanz x Askan) en de springhengst cat.nr 54 (Canoso x Lantino x Carthago).

Volledige uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “10 van 16 aangeboden hengsten goedgekeurd in Prussendorf

 • G. van Heijst

  Geachte heer Helmink,

  U schrijft :
  De premies waren in Prussendorf voor de apart gefokte (dressuurhengst x Arabier x Trakehner) cat.nr 35 (Le Charmeur Noir x Normativ ox x Bellheim),

  Maar deze combinatie ligt in lijn met al eerder gebleken succesvolle combinaties van Arabier x Trakehner zoals Hockey II, de vader van Almox Prints J, maar ook Habicht.

  m.vr.gr.

  Gerrit van Heijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook