Ga naar hoofdinhoud

HK DSP: Twee premiehengsten voor Egbert Schep en een Nederlandse hengst gediskwalificeerd

Egbert Schep met Orient Express ES (v. Nixon van 't Meulenhof) Foto: Stal Schep

De DSP Hengstenkeuring voor springhengsten in München-Riem zit er op. Van de 35 hengsten in de catalogus werden er 18 goedgekeurd. Zes hengsten kregen een premie en twee daarvan zijn van Egbert Schep. Het gaat om de eerder op de OS-voorselectie naar huis gestuurde cat.nr 23 Herr Niek VHS (v. Herakles, fokker: Verhagen Horse Services) en de door Schep zelf gefokte Orient-Express ES (Nixon van het Meulenhof x Chacco-Blue).

Kampioen van de keuring werd cat.nr 10 (Casino Grande x Havana Club) van fokker Antonius Schulze-Averdiek. Andy Witzemann, die deel uitmaakte van de hengstenkeuringscommissie als springexpert, zei over deze hengst: “Deze hengst heeft alles dat je je als springruiter kunt wensen. Type, interieur, galop, hij springt voor goed, achter goed. Niks kan beter.”

Verder was er een premie voor cat.nr 4 Askaro (Askari x Diarado), cat.nr 16 (Diamant de Semilly x Cassini I) en cat.nr 35 (Uno I x Con Capitol).

Nederlands succes en diskwalificatie

Plus dus de twee premiehengsten van Schep. En Nederland viel nog vaker op. Positief: E. Berry Nales uit Lichtenvoorde kreeg de zelfgefokte cat.nr 2 (Arezzo VDL x Indoctro).

Maar ook negatief: cat.nr 20 (Elvis ter Putte x Indoctro) van Dollar’s Stud BV uit Garmerwolde sprong over hindernissen van 40 centimeter alsof er 1,50m. stond op de eerste dag. En daar maakte de hengstenkeuringscommissie korte metten mee: de hengst werd officieel gediskwalificeerd en staat ook als zodanig in de uitslag. De Beerbaum-affaire zet ook hengstenkeuringscommissies op scherp.

De hengsten worden nu in een online-veiling geveild. Die wordt op 23 januari geopend en loopt tot en met 28 januari.

Complete uitslag
Collectie
Collectie op HorseTelex
Veiling

De geprimeerde Herakles van Schep

De geprimeerde Nixon van Schep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook