Ga naar hoofdinhoud

HK Trakehnen 2022: Kaiser’s Erbe van Ter Harmsel en Van Osch kampioen

Toon van Osch en Gerrit ter Harmsel met kampioen Kaiser's Erbe (v. Easy Game)

De Nederlandse inzending Kaiser's Erbe (Easy Game x Van Deyk), een driekwartbroer van de inmiddels overleden Kaiser Milton (v. Millennium), is kampioen geworden op de Trakehner keuring 2022. De hengst uit de fokkerij van wijlen Tonny Aan de Stegge werd op de keuring voorgesteld Toon van Osch en Gerrit en Leontine ter Harmsel. In totaal werden dertien hengsten goedgekeurd en vijf hengsten geprimeerd.

“Dit is een echte koning”, zei fokkerijleider Lars Gehrmann over zijn laatste kampioen (Gehrmann neemt dit jaar afscheid als fokkerijleider). Met die kampioen had hij ook meteen een mooi afscheidscadeau, want hij genoot zijn opleiding bij familie Schneider (de fokker van Van Deyk).

Kaiser’s Erbe (Easy Game x Van Deyk)

Reservekampioen werd cat.nr 34 Rockingham (Saint Cyr x Kaiser Wilhelm), waarbij Gehrmann zijn geweldige interieur benadrukte. Zowel de kampioen als de reservekampioen komen straks in de veiling.

34 aanwezig, dertien goedgekeurd

In totaal kwamen 34 hengsten op de keuring, dertien daarvan werden goedgekeurd. Vijf hengsten werden geprimeerd, naast de kampioen en de reservekampioen waren dat cat.nr 3 Belun (Nathan de la Tour AA x Sarafan), cat.nr 9 Tanzfürst (Dezember x Herzruf) en cat.nr 27 Elektric Spirit (Ivanhoe x Schwarzgold). Opvallend was het aantal buitenlandse inzendingen onder de goedgekeurde hengsten.

Handige links

Collectie
Programma
Livestream
Collectie op HorseTelex

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.