Ga naar hoofdinhoud

Nog meer keuringssucces in huize Tebbel: ponykampioen voor Maurice

Maurice Tebbel met zijn ponykampioen - Foto: Equitaris.de

Het keuringssucces in huize Tebbel houdt niet op. Na de topkeuringen in Mecklenburg (kampioen en reservekampioen) en Oldenburg (twee premiehengsten) mocht Maurice Tebbel gisteren op de Westfaalse ponykeuring naar voren komen als eigenaar van de kampioen. Hij kocht de palomino van HET Golden Dream x FS Cocky Dundee als veulen op de Westfaalse veiling.

“Ik heb al vijf jaar een ponymerrie met een paar vrienden, die merrie heeft ook al goedgekeurde zonen. De ponyfokkerij is een soort van hobby, het brengt me plezier en is een leuke afwisseling van de springpaardensport- en fokkerij. Deze ponyhengst (1,43m, red.) is wat aan de kleine kant, maar hij heeft een topmodel en hele goede bewegingen. Ik heb hem pas vier weken geleden uit de loopstal gehaald, de voorbereiding op de keuring ging makkelijk met ‘m”, vertelt de topspringruiter.

Verkocht

De kampioenshengst verkocht Tebbel gisteren direct op de keuring. “Hij blijft in Duitsland, maar ik weet nog niet of hij ook ter dekking komt, daarover belissen de nieuwe eigenaren.”

Volledige uitslag ponykeuring Westfalen

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook