Hengstenselectie levert 8 tweede bezichtigingshengsten op - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Hengstenselectie levert 8 tweede bezichtigingshengsten op

Deelname aan de Kampioenschappen van de jonge paarden tijdens de KWPN Paardendagen is de mogelijkheid voor vier-, vijf-, zes- en zevenjarige hengsten om aangewezen te kunnen worden voor de verrichtingsonderzoek van 21 dagen. Deelnemende hengsten worden vooraf beoordeeld op de straat op hun exterieur en correctheid en moeten zich daarna laten zien in hun leeftijdsgroep.


Zes springhengsten zijn door de hengstenkeuringscommissie aangewezen voor de tweede bezichtiging om zich te presenteren en zich daarin te onderscheiden tussen hun jaargenoten. Bij de vierjarigen komen donderdag wederom in de baan cat. 10, Fanlac (v. Arizona en halfbroer van de KWPN hengst Undercover) en cat. 74, For the Moment (v. Mr. Blue, moeder Domina sprong onder Willi Melliger op 1.60m niveau). Wat betreft de vijfjarigen zien we zowel morgen als donderdag opnieuw: cat. 176 Big Star Jr (v. Big Star en halfbroer van Taloubet), cat. 231 Eurocool’s Elstar (v. Diamant de Semilly uit de Oberlina-stam) en cat. 250 Evert, (v. Harley VDL). Ook de zevenjarige Copain, cat. 600 (v. Tangelo van de Zuuthoeve, won onder Gerco Schröder in Villach al een proef voor jonge paarden) zien we beide dagen terug.

De dressuurcommissie heeft een vierjarige- en zevenjarige hengst aangewezen voor de volgende ronde op donderdag. Dit betreft cat. 676, de vierjarige Fallatijn van Kairos (v. Vivaldi) en de zevenjarige Capri Sonne Jr., de zoon van Rhodium die onder Dinja van Liere furore maakt.

De beide hengstenkeuringscommissies zullen donderdag na afloop van de Pavo Cup cq Isah Cup aangeven welke hengsten aangewezen worden voor de derde bezichtiging die op het hoofdterrein van het Nederlands Hippisch Centrum plaatsvindt waarna bekendgemaakt wordt welke hengsten aangewezen worden voor het verrichtingsonderzoek.

Bekijk hier alle informatie over de KWPN Paardendagen.

Bron KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook