Ga naar hoofdinhoud

Hengstveulen van Totilas geboren

Werd vorige maand al een merrieveulen geboren van Grand Prix-topper Totilas (v. Gribaldi), op Stoeterij Geere-Stein van Matthijs Maat en Aletta Swanborn uit Doorn zag afgelopen nacht een hengstveulen het levenslicht.

Stalruiter Nars Gottmer vertelt: “Het is een heel chique, donkerbruin veulen. Het veulen heeft heel veel uitstraling in het hoofdje en een kolletje. De geboorte ging voorspoedig en moeder en kind maken het goed.” De moeder van het nog naamloze veulen is elitemerrie Bicara. Deze dochter van Sorento (v. Sandro Hit) werd gefokt uit de nationale dressuurmerrie Sicara (Florestan x Romancier).

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

19 reacties op “Hengstveulen van Totilas geboren

 • Richard

  Ik hoop niet dat we nu een berichtje krijgen bij elk Totilas veulen dat geboren wordt.

 • s

  Hij heeft in Nederland maar 84 merries gedekt dus na een stuk of 70 zijn we er wel af.

 • Annika

  We krijgen heus niet elke keer een nieuw bericht zeker niet, na nu een merrie ook een hengst is geboren! Toch hardstikke leuk dat het zover is? Ik ben benieuwd hoe het hengstje eruit ziet!

 • Marianne

  Je kan toch lezen wat je interessant lijkt en de rest sla je over……

 • antje

  is dit nu afgunst om zulke reacties te geven, het is mooi nieuws om te horen wat “onze” wereldtopper als nakomelingen geeft.
  in ieder geval proficiat met deze mooie aanwinst.

 • Y.W.

  Ach als ik een kind krijg is het geen nieuws, maar als een beroemdheid een kind krijgt staat het in de krant! Logisch toch dat hier melding van gemaakt wordt. Laat maar komen hoor , maar het liefst met foto’s!!

 • susan

  Aangezien Totilas een zeer goede vriend van Edward was is het misschien een idee om dit mannetje Good Fellow “te noemen?

 • Hanny

  De reactie van Richard vind ik maar niks hoor. het is toch leuk om elke keer te horen of er weer mooie veulens van Totilas zijn geboren?

 • Patricia

  @Richard
  Alleen een bericht bij een geboorte?
  Ik ga er van uit dat we van alle veulens ook te lezen krijgen wanneer ze voor het eerst naar buiten gaan, wat de reactie was bij de eerste keer voetje optillen (“echt, net z’n vader” ), hoe het gaat bij de eerste keer longeren (“het is of je Totilas ziet lopen”), zadelmak maken en natuurlijk de eerste keer dat er iemand op gaat zitten (“Nog nooit zo iets gevoeld”).

 • Meta

  Wat mij interesseert is of er ook “Barokke” kruisingen met Totilas plaatsgevonden hebben….(toegestaan waren)Met dan uiteraard de Andalusier en de Fries…mmmmmhhhh
  ;-))

 • Richard

  Het is zeker geen afgunst. Ik gun iedereen een gezond Totilas veulen, maar om ieder keer te moeten lezen dat er een Totilas veulen is geboren daar wordt ik een beetje moe van. Dan hebben we nog ongeveer 80 berichten om te lezen.
  Ik vind het een beetje non nieuws dat volgens mij beter op Bokt geplaatst kan worden dan op het serieusere medium horses.nl. Laten we horses.nl voor het echte nieuws houden en het prive/weekend nieuws voor bokt.

 • Richard

  Was ik nog FF vergeten,
  Meta ik denk niet dat iemand (gezien het dekgeld) een dergelijk experiment heeft aangedurft.

 • Meta

  @Richard

  De hengstenhouder (er was /is toch een balletagecommisie voor het sperma van Totilas?) of de merriehouder?

  Jij zegt dan vast allebei zeker ? 😉

  Het had mij wel wat geleken…zo’n adelijke combie! Superbewegen en de fries een tikkeltje meer sterkere galoppade en PRACHTIG behang natuurlijk!

  ( Ik begeef me op glad ijs….vloeken in de kerk..hahaahh)

  Wellicht levert het over 10 jaar nog een universitaire graad op ” afstuderen op de nakomelingen van Totilas” leuk toch..met een lijvig boekwerk met mooie illustraties en prachtige foto’s van een Bonte ,grote ,barokke,kleine enz enz verzameling nakomelingen van Totilas.ik zal eens ff patent op het maken van dat boek aanvragen…leuk voor mijn oude dag!

  😉

 • Richard

  Klopt er was een soort selectie zegt men. Of daar wat van gekomen is weet ik niet (of er merries zijn geweigerd).
  Of er ooit wat goeds uit een kruizing warmbloed * Fries of warmbloed x PRE is gekomen weet ik eigenlijk niet.
  Misschien Totilas x jouw Fries? (dekgeld is nu maar 8000 geloof ik)

 • Meta

  OW…;-)….”dan verkoop ik zeker weten de boot” als DAT eens zou kunnen….haaahahh!

  😉

 • Anne Maes

  WAAR BLIJFT DE FOTO ?

 • s

  Foto’s op de website van Edward Gal.

 • H E

  IK heb de foto’s van het hengsten veulentje gezien maar het zijn er maar drie. van het eerste veulentje is een hele reeks. kunnen er niet wat meer foto’s op komen te staan? het nieuwe veulentje is trouwens wel mooi.

 • Karin

  Als we nou eens bedingen dat voortaan alleen nog maar de zwarte veulens van Totilas gemeld worden? 🙂
  Ik denk dat dat minstens de helft gaat schelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.