Ga naar hoofdinhoud

Herald van ’t Ruytershof goedgekeurd bij AES

Le Blue Diamonds moeder Diamanthina onder Constant van Paesschen Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Het Anglo European Studbook heeft de Belgische hengst Herald van ’t Ruytershof goedgekeurd. De zoon van Lord Z van Axel Verlooy kreeg gisteren van de hengstenkeuringscommissie van het AES zijn dekbrevet en meteen het predicaat Elite vanwege zijn prestaties in de sport.

Begin september kwam de tienjarige Herald van ’t Ruytershof in de stallen van Axel Verlooy. Verlooy kocht de hengst van Youssef Salmeron. De Marrokaanse springruiter had Herald aangeschaft toen hij twee jaar oud was en leidde de hengst zelf op. Ze werden onder meer kampioen van de vierjarige springpaarden in Marokko.

Met Youssef Salmeron op 1,55m-niveau

Vervolgens zette het duo hun succesreeks verder voort tot en met 1,55m-niveau. Ze werden onder meer tweede in de 3* Grand Prix van Massongy en er was succes met een tiende plek  in de 2* Grand Prix van Fontainebleau.

Jos Verlooy nieuwe ruiter

Bij Euro Horse nam Jos Verlooy plaats in het zadel van Herald. Verlooy debuteerde met de hengst in Oslo en zal dit weekend op het CSI* in Samorin te zien zijn.

Moeder is zus van Emerald

Herald is een zoon van Diamanthina van ’t Ruytershof (v. Diamant de Semilly), de volle zus van Harrie Smolders’ toppaard Emerald. De merrie bracht ook de internationale springpaarden Inathina van ’t Ruytershof (v. For Pleasure), Je T Adore van ’t Ruytershof (v. Tinka’s Boy) en Kentucky van ’t Ruytershof (v. For Pleasure).  Diamanthina sprong zelf op het hoogste niveau onder Constant van Paesschen.

‘Hengst gaat groot worden’

AES keurmeester Koen Olaerts vertelde enthousiast: “Deze hengst gaat groot worden. Hij zal een prachtig resultaat behalen bij de Sires Of The World! We mogen trots zijn op een aanwinst als deze hengst.”

Bron AES/Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook