Ga naar hoofdinhoud

Heren maken dienst uit in Oudkarspel

Toon_van_de_Hille_Onne_x_Reitse"Het was moeilijk kiezen, maar we moeten uiteindelijk toch een keuze maken en dat doen we door Toon van de Hille kampioen te maken", aldus inspecteur Sjouke de Groot. De driejarige Friese ruin Toon van de Hille (Onne x Reitse) van Nic Sosef uit Hoek van Holland werd zaterdag in Oudkarspel gehuldigd als fokdagkampioen.

Daarmee maken de heren de dienst uit, in tegenstelling tot andere fokdagen waar ruinen en hengstveulens niet mogen deelnemen aan de kampioenskeuring. Reservekampioen werd namelijk de fantastisch dravende Eidse van de Westfriezenhof (Onne x Andries) van S. Vriend-Boekschoten te Sijbekarspel. Beide zijn aansprekend in type en wisten zich keer op keer uitstekend te presenteren in beweging. Als de keuze van de jury andersom was geweest, had wellicht niemand daar moeite mee.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook