Ga naar hoofdinhoud

Hesselhøj Donkey Boy winnaar kwalificatie Deens Kampioenschap

Hesselhøj Donkey Boy met Jan Møller Christensen Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

Op de Deense kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden zijn in de kwalificatie hoge cijfers behaald door Hesselhøj Donkey Boy (Era Dancing Hit x Milan) en Atterupgaards Botticelli. Ongekend hoog was de score die de ruiter van de nummer één, Jan Møller Christensen kreeg van de jury, een 9,72 gemiddeld.

Ook Severo Jurado López zal verbaasd naar het scorebord hebben gekeken, en daarna trots geconstateerd hebben dat hij had een 9,04 gemiddeld had. Hesselhøj Donkey Boy kreeg het cijfer 9,8 voor de galop, rittigkeit en capaciteit. Op de stap scoorde hij een 9,7 en voor de draf gaf de jury een 9,5. Atterupgaards Botticelli kreeg het hoogste cijfer, een 10, op zijn rittigkeit.

WK-zilveren Ferrari vierde

Op de derde plaats kwam d’ Avie (v. Don Juan de Hus x Londonderry) met Severo Jurado López in het zadel. Andreas Helgstrand schaarde zich daarachter met het PSI-miljoenenpaard Ferrari 134, winnaar van zilver op het WK voor jonge dressuurpaarden.  Zijn vrouw, Marianne Helgstrand, werd vijfde met de Vitalis-zoon Vamos Amigos. De door R. Giepmans uit het Brabantse Bergen gefokte Ampere x Jazz zoon Herosch, gereden door Eric Guardia Martinez, scoorde gemiddeld en 8 en werd 16e.

Kwalificatie zesjarigen

De Floriscount merrie Fräulein Hanseman met Anne-marie Hosband in het zadel kreeg de hoogste score bij de zesjarige dressuurpaarden. De jury gaf gemiddeld een 8,8. Met name op de galop scoorde dit paard excellent, een 9,2. Tweede werd ook een Floriscount merrie, namelijk Flora, gereden door Betina Jaeger Jensen. Haar resultaat was gemiddeld een 8,64. Op de derde plaats stond Heiline’s Danciera (v. Fürstenball x De Niro) met Carina Cassøe Krüth.

 

Uitslagen vijfjarigen

Uitslagen zesjarigen

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook