Ga naar hoofdinhoud

Hester topper in Alblasserdam

Op de tweede dag van de stamboekkeuring in Alblasserdam kwamen woensdag de dressuurpaarden in actie. De Apache-dochter Hester was de topper van de keuring.


Juryleden Dirk Reijne en Petro Trommelen waren goed te spreken over de kwaliteit van de dressuurpaarden. De 1.74m grote merrie Hester kreeg de hoogste punten. Voor exterieur kreeg de dochter van Apache 90 punten en voor haar draf zelfs 95 punten. Uit de merrielijn van Hester stamt ook de KWPN-hengst Lincoln.

Een andere dochter van Apache, Hailey, maakte ook indruk. Voor zowel exterieur als beweging liet zij 85 punten noteren, waarbij 90 voor de draf en 85 voor de galop. Hubertje BH, gefokt door wijlen Huub van Helvoirt, kreeg voor zowel haar exterieur als haar beweging 80 punten, waaronder 90 voor haar draf. Hubertje BH is een volle zus van het KWPN-goedgekeurde Grand Prix-paard Tango, het Grand Prix-paard Bonzanjo en voormalig NMK-kampioene Zhara-Obertje.

Honduras, een dochter van Charmeur, kreeg 75 punten voor exterieur en 80 voor beweging. Bij Hollywood was de score precies omgedraaid. Zij is een heel fraai gemodelleerde dochter van Dorado.

Naast de dressuurpaarden verschenen in Alblasserdam ook nog acht springpaarden voor de jury. Hiervan werden er twee ster verklaard. Met 75 punten voor exterieur en 80 voor het springen was dat Crowny Brue Z. De merrie is een dochter van Crown Z. Het bekende Grand Prix-springpaard Utascha SFN komt uit dezelfde moederlijn. Dezelfde score was er voor Heartbeat VDP,  Harley VDL is de vader van de merrie.

Bron KWPN/Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook