Ga naar hoofdinhoud

Highway, Grandorado en Florian leiden tussenstand

Albert Zoer met Florian. Foto: Paardenkrant-Horses.nl

De drie wedstrijden van de Blom Hengstencompetitie springen zijn verreden en daarmee zijn de tussenstanden bekend geworden. In het L en M gaan de Eldorado van de Zeshoek-zonen Highway M TN en Grandorado TN aan de leiding. In de klasse Z/ZZ heeft Florian (v. Zirocco Blue VDL) de meeste punten in de tussenstand.

Met twee zeges op zak in de klasse L staat Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) met Patrick van der Schans bovenaan in het tussenklassement. De hengst pakt de leiding met 73 punten, twee meer dan Hotspot (v. Hors la Loi II) onder Mathijs van Asten.

Kleine verschillen

Maar de verschillen zijn klein, want verrichtingstopper Hermantico (v. Comme il faut) volgt met Jesper Romp op een half puntje achterstand op de derde plaats en ook Heart Touch (v. Untouched) heeft met Leon Kuijpers aansluiting weten te houden. Voor een topklassering in de Blom Hengstencompetitie zijn ook hengsten als Heathrow (v. Der Senaat 111) met Bart Bles en de regerende Isah Cup-kampioen Chapeau TN (v. Clearway) met Zoï Snels nog volop in de race.

Spannende strijd

Hoewel titelverdediger Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) met Willem Greve gisteren nipt verslagen werd door Isah Cup-kampioen Global Express (v. Oriënt Express) onder Lennard de Boer, gaat hij nog wel aan de leiding in het tussenklassement. Het verschil tussen beide hengsten is slechts twee punten. Gino (v. Biscayo) staat met Bart Bles als derde in de tussenstand na drie wedstrijden, gevolgd door de Isah Cup-kampioen van 2015: Gringo (v. Catoki) onder Dennis van den Brink.

Florian voorlopig de beste

In het Z/ZZ gaat de succesvolle hengst Florian (v. Zirocco Blue VDL) aan de leiding. Onder Albert Zoer won de hengst onder meer de Isah Cup voor vijfjarigen en de hengstencompetitie vorig jaar. Mede dankzij de zege in Zuidbroek zijn ze uitgekomen op 52 punten, een voorsprong van vier punten op de winnaar van de eerste selectiewedstrijd: Freeman VDL (v. Emmerton VDL) met Jur Vrieling. De op ZZ-niveau uitkomende El Clarimo (v. Clarimo) volgt met 38 punten onder Zoï Snels op de derde plaats.

De finales van de Blom Hengstencompetities springen worden verreden op donderdag 2 februari.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook