Highway M TN maakt ook indruk in Blom Cup - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Highway M TN maakt ook indruk in Blom Cup

Highway M TN
Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek)
De hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) maakte vorige week een goede indruk met zijn eerste veulenjaargang en imponeert nu een paar dagen later zelf ook op de KWPN Kampioenschappen. De hengst van Team Nijhof gaat met een goede uitgangspositie (8ste plaats in tussenklassement) naar de Blom Cup-finale voor zesjarigen op donderdag. Aan de leiding gaat de merrie Hoselinde (v. Campbell VDL) met Steven Veldhuis. 

De zesjarigen kregen in het tweede onderdeel van de Blom Cup een mooi tweefasenparcours voorgeschoteld. De beste 30 zesjarigen over beide onderdelen zijn geselecteerd voor de finale op donderdag. Alle foutloze combinaties van gisteren deelden de eerste plaats, zodat de snelste foutloze van vandaag daarmee gelijk aan de leiding gaat in het tussenklassement.

Kinderen van VDL-hengsten

Dat wist Steven Veldhuis te realiseren met de door Maatschap Van Esch gefokte Hoselinde sport-spr (Campbell VDL uit Roselinde ster prest van Zeus). Don Willemsen volgde met Hercules (Zirocco Blue VDL uit Voque ster PROK van Guidam, fokker G. Willemsen uit Den Ham) op de tweede plaats, terwijl Bert-Jan Zuidema met de door Johan Heins gefokte Hymabalia (Indoctro uit Mabalia MW prest van Starsky de Brix) als derde kon opstellen. Een VDL-een-twee-drie’tje dus.

Team Nijhof-hengsten

Bij de hengsten streken de hengsten van VDL concurrent Team Nijhof met de eer. Onder Zoï Snels sprong de KWPN-goedgekeurde hengst Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek uit Zelana V PROK van Chellano Z, fokker Peter Verdellen uit Horst) foutloos naar de achtste plaats en diezelfde ruiter plaatste zich ook met de KWPN-goedgekeurde hengst Hernandez TN (Kannan uit Bea-Leva elite IBOP-spr sport-spr PROK van Numero Uno, fokker Willem Dekker) voor de finale.

Uitslag

Naar alle uitslagen

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook