Ga naar hoofdinhoud

HK: Blue Hors neemt dressuurkampioen mee

Kampioenshengst Diebrecht (Zizi Top x Kennedy)"De prijs van succes", noemt juryvoorzitter Arie Hamoen de verkoop van de kampioenshengst dressuur naar het buitenland. Diebrecht (v. Zizi Top) is via de KWPN Select Sale in handen gekomen van de Deense stoeterij Blue Hors, die 150.000 euro voor de donkerbruine bewegingsgeweldenaar over had.

De veiling is op dit moment nog in volle gang. De start was direct na de huldiging van Diebrecht, die ingebracht werd door M.A.J. Bakker, E.C.R. Bakker en P. Siersma uit Bergen aan Zee. De hengst werd geboren bij M. Kool-van Woudenbergh uit Schuinesloot en is een product van lijnenteelt. Hij voert twee keer het bloed van de preferente Ferro, maar ook van de preferente keur-prestatiemerrie Roodnootnel (Liguster x Wachtmeester).

Diebrecht stamt af van de hengst Zizi Top (Tango x Ferro), die bekend staat als halfbroer van de Grand Prix-dressuurhengst Painted Black. De moeder is de keur-sportmerrie Originel (v. Kennedy – Ferro), die Z1-dressuur werd. Grootmoeder Iris (keur) stamt af van de voormalig 1.60 m springhengst Astronaut (Le Mexico uit Roodnootnel), terwijl overgrootmoeder Vikki (v. Nepal) ook een dochter is van Roodnootnel.

Lees hier alles over de KWPN hengstenkeuring.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “HK: Blue Hors neemt dressuurkampioen mee

  • achterhoek

    Toch weer een vervelende gewaarwording, dat deze hengst naar het buitenland vertrekt!! de enige “normale” hengst met sterke verbindingen en prettige basis gangen!!(welke geen garanties geven om een goede fokhengst te zijn…etc) Dan blijven er teveel hengsten over met een fraaie voorkant, waarbij de achterkant duidelijk niet serieus meegenomen word!! Verbindingen in de paarden met een goede sturing van achteruit zijn schijnbaar heel schaars of wordt er overheen gekeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook