Ga naar hoofdinhoud

HK BWP: 31 hengsten naar derde fase

Van de 51 hengsten die vandaag voor de BWP-hengstenkeuringscommissie verschenen op de laatste dag van de tweede fase in Moorsele, zijn er 31 toegelaten tot de derde fase in Neeroeteren. 21 BWP-springhengsten, negen niet-BWP springhengsten en slechts één dressuurhengst hebben een ticket verdiend voor de zadeltest in maart. 

Nabab de Reve (v. Quidam de Revel) is met drie tot de derde fase toegelaten zonen topleverancier. Hij kreeg zonen uit moeders van Querlybet Hero, For Pleasure en Lys de Darmen toegelaten. Van de Holsteiner Clarence C (Carano uit moeder Casall) kregen twee zonen een ticket voor Neeroeteren.

De enige dressuurhengst die naar Neeroeteren mag komen is San Amour II (v. Sandro Hit), de volle broer van Paul Schockemöhle’s San Amour, die eind vorig jaar werd goedgekeurd op de Oldenburger hengstenkeuring. Het doek viel vandaag voor de Nederlandse inzending Atomic (v. Ampère).

Klik hier voor alle tot de derde fase toegelaten hengsten.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook