Ga naar hoofdinhoud

HK BWP: 46 hengsten door naar derde fase

Cat.nr 53 Oslo van 't Paradijs (v. Vigo d'Arsouilles) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink
De BWP-hengstenkeuringscommissie verwees zojuist maar liefst 46 hengsten door naar de derde fase. Daarmee werd er ruim aangewezen voor de zadeltest, maar de kwaliteit in de breedte (vooral bij de BWP-gefokte hengsten) overtuigde ook in Lier. Echte Belgische knallers ontbraken op de deze editie van de BWP-keuring. 

“We hebben ruim goedgekeurd omdat we geloven dat er veel kwaliteit is”, lichtte Stefaan Desmet, voorzitter van de Belgische hengstenkeuringscommissie, toe. Hij vindt dat er een verbeterslag is gemaakt ten aanzien van het model en de correctheid van de hengsten. “De hengsten stonden er donderdag op de straat goed voor.”

In totaal werden er 27 BWP gefokte springhengsten, 16 buitenlands gefokte springhengsten en drie dressuurhengsten aangewezen voor de derde fase.

Joris de Brabander

Opvallend is de invloed van de fokkerij van Joris de Brabander. Zowel aan moeders- als vaderszijde zijn de merrielijnen van De Brabander zeer nadrukkelijk aanwezig. Joris de Brabander stelde zelf met Johan Rooms de complete cat.nr 93 Oslo van ’t Paradijs (Vigo d’Arsouilles x Kashmir van Schuttershof) voor. De bij De Brabander gestationeerde Vigo d’Arsouilles overtuigde met zijn nafok, drie van zijn zonen werden toegelaten tot de zadeltest.

De Brabander staat ook als mede-eigenaar van cat.nr 39 Obama de la Liniere (v. Marius Claudius) te boek.

Bisquet Balou, Diamant en Thunder van de Zuuthoeve

Bisquet Balou van de Mispelaere kreeg net zoals Vigo d’Arsouilles drie hengsten aangewezen voor de zadelproef. Daaronder de sportieve en fijn springende cat.nr 4 Ohnicio D’O (mv. Cumano).

Datzelfde aantal was er ook voor Diamant de Semilly en de BWP-Ambassadeur Thunder van de Zuuthoeve. Diamant kreeg twee buitenlands gefokte hengsten en een BWP-hengst door naar de derde fase. Thunder twee driejarige BWP-zonen en een vierjarige BWP’er doorverwezen. “We zijn zeer blij met de nafok van Thunder deze editie”, aldus Desmet.

Good old Darco kreeg twee hengsten doorverwezen, Marius Claudius en Quint van het Maarlo Z ook

SBS’ers brengen leven in de brouwerij

Bij de buitenlands gefokte hengsten was het even zoeken naar fijne springpaarden. De SBS’ers cat.nr 93 Igor de Fremis (v. Zambesi) en cat.nr 94 Hollywood du Houssoit (v. Dayton Sitte) brachten aan het einde van de groep buitenlands gefokte hengsten leven in de brouwerij. De laatste is een wat klassieke vos, maar sprong steeds overtuigend en op dezelfde manier. De eveneens voskleurige cat.nr 73 Ermitage Kalone (v. Catoki) liet ook fijne dingen zien.

Halfbroer van Johnson

De dressuurrichting blijft een zorgenkind in België en ook de drie aangewezen hengsten toonden zich niet als buitengewone talenten. Een uitnodiging voor de derde fase ontvingen Ons Noud (v. Firestone) en Flynn (v. Fahrenheit) van Kees van den Oetelaar en Johnsons halfbroer Jackson Begijnhoeve (v. Apache) van Stoeterij de Begijnhoeve.

Klik hier voor de toegelaten hengsten tot de derde fase.

Klik hier voor de volledige collectie
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor het programma
Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.tv

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.