Ga naar hoofdinhoud

HK BWP: dressuurhengsten aan de longe

Het Belgisch Warmbloed Paarden Stamboek heeft het vernieuwde programma van de hengstenkeuring, dat op 16 januari 2014 aanvangt, bekend gemaakt. Groot verschil dit jaar is dat de dressuurhengsten niet meer vrij bewegen, maar op zaterdag aan de longe gepresenteerd moeten worden.

Bij het BWP moeten de dressuurhengsten wel vrijspringen, in tegenstelling tot andere stamboeken. Dit is op vrijdag, nadat ze zich gepresenteerd hebben op de harde bodem.

Op donderdag 16 januari begint de hengstenkeuring met de presentatie op de zachte bodem. Op zaterdagavond is het hengstengala.

Bron: Horses/ Galop

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook