Ga naar hoofdinhoud

HK BWP: Ons Noud van Kees van den Oetelaar kampioen

Ons Noud (v. Firestone) - Still ClipMyHorse.tv

Ons Noud (Firestone x Trento B) is in de derde fase van de BWP-keuring uitgeroepen tot kampioen. Van de vier goedgekeurde dressuurhengsten was Ons Noud van Kees van den Oetelaar de enige BWP-geregistreerde hengst en was de titel eigenlijk al geen verrassing meer. 

De jeugdige Firestone-zoon liet zich zowel onder zijn vaste ruiter als onder de testruiter van het BWP voor een driejarige al netjes zien. Kees van den Oetelaar fokte de bruine zelf uit de merrie Anna Utopia (Trento B x Ulft) en vroeg bij de Firestone-zoon een dubbel paspoort aan.

Dubbele nationaliteit

Ons Noud is namelijk ook bij het KWPN geregistreerd. Daar staat hij in de database als Joint Edventure S.

Elton

Met meer macht en kracht ging de eveneens driejarige Elton (Escolar x De Kooning) door de baan in Meerdonk. De bruine hengst, die gisteren in de herkansing werd aangewezen voor de derde fase, toonde hoogtepunten in stap en galop. De oogappel van Kees van den Oetelaar had in de tweede fase in Lier pech, maar liet zich nu goed zien.

Kees van den Oetelaar kreeg een derde hengst goedgekeurd in de reeds Hannoveraans goedgekeurde Flynn (v. Fahrenheit).

De Begijnhoeve

Tommie Visser, die door het BWP was uitgenodigd om het BWP-dressuurgala met clinics en demonstraties aan elkaar te praten, stelde samen met Rob van Puijenbroek de zesjarige Genesis (ex. Guapo, Jazz x Silvano N) voor die al veel aanleg voor het hogere werk toonde. Dit fokproduct van Stoeterij het Maalwater kreeg een dekbrevet.

Nette dressuurjaargang

Al met al een nette dressuurjaargang voor BWP-begrippen met vier netjes bewegende hengsten, die zich fijn lieten rijden in Meerdonk. Ook de publieke interesse in het BWP-dressuurgala was groot vanavond. In het archief van ClipMyHorse het gehele dressuurgala (met onder andere een optreden van Tommie Visser op Top’s Zoë waarmee hij onlangs in de Grand Prix debuteerde) terug te kijken.

Springhengsten

Morgen gaat de derde fase verder met waar het eigenlijk om draait in België: de springhengsten. Vanaf 9.00 worden de springhengsten onder de eigen ruiter voorgesteld en ’s avonds staat de finale van de Pavo Hengstencompetitie op het programma. De gehele derde fase is te volgen via ClipMyHorse.tv. Klik hier voor de livestream.

Handige links

Klik hier voor de collectie
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor het programma
Klik hier voor de livestream op ClipMyHorse.tv

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook