Ga naar hoofdinhoud

HK BWP: vier dressuurhengsten goedgekeurd

Picasso van den Bruel (Blue Hors Zack x Florestan I) - Foto: Rick Helmink

Het BWP is na de derde fase 2018 vijf dressuurhengsten rijker, een voor Belgische begrippen grote lichting. Donderdag werd de Grand Prix-hengst H-Ekwador (v. Heraldik xx) al goedgekeurd en gisteren werden daar nog vier jonge dressuurhengsten aan toegevoegd. Kampioen werd de BWP-gefokte Picasso van den Bruel (Blue Hors Zack x Florestan I) van fokker Blova Invest – Blockx-Vansweevelt. 

De andere goedgekeurde hengsten zijn de schimmelhengst cat.nr 77 Panthero van de Vogelzang (Belantis x Quaterback) van Meerdaalhof CVBA en Joris de Brabander, de ook KWPN aangewezen Mentor (Millennium x Florestan I) van Kees van den Oetelaar en de Roshoeve en F-Braveheart-Vank VDB (Bretton Woods x Weltmeyer) van L.T. Equestrian BVBA.

Goedgekeurde dressuurhengsten 

77 Panthero van de Vogelzang (Belantis x Quaterback)
80 Picasso van den Bruel (Blue Hors Zack x Florestan I) – Kampioen
81 Mentor (Millennium x Florestan I)
83 F-Braveheart-Vanck VDB (Bretton Woods x Weltmeyer)

Oudere hengst

H-Ekwador (Heraldik xx x Corofino I)

Mentor (lichtbruin) en Picasso van den Bruel (donkerbruin) bij het longeren op de tweede fase van de BWP keuring:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook