Ga naar hoofdinhoud

HK Denemarken: 28 van 32 hengsten halen test

Cat.nr 553 (Governor x Rousseau) Kampioen dressuur - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
De 10-daagse karaktertest, die direct aansluitend aan de Deense hengstenkeuring plaatsvindt, zit er op. In totaal legden 28 van de 32 aangewezen jonge hengsten de test met goed gevolg af en mogen dit seizoen dekken. Van vier hengsten is geen beschrijving gepubliceerd, het gaat om drie springhengsten en de dressuurhengst  Zagori (Blue Hors Zack x Sir Donnerhall II). 

Van zeven springhengsten en 21 dressuurhengsten werd een beschrijving gepubliceerd en daarmee zijn deze hengsten geslaagd voor de 10-daagsetest en mogen ze dit dekseizoen dekken. Over de vier hengsten waarvan geen  beschrijving online staat rept het Deense stamboek en ook de toonaangevende Deense hippische website ridehesten.dk – zoals gebruikelijk – niet. Naast de dressuurhengst Zagori, gaat het om de geprimeerde driejarige springhengst Bjerglunds Quandillo (v. Quintero), Syvhøjegårds Balouis (v. Balou du Rouet) en de door Tinus van der Bruggen gefokte negenjarige Dimitri Z (Diarado uit Larthago), die alleen tien dagen in Herning hoefde te blijven om definitief goedgekeurd te worden.

De definitieve goedkeuring is er al wel voor Andreas Helgstrands WK-finalist Ferrari (Foundation x Blue Hors Hotline), die ook alleen 10 dagen hoefde te blijven voor een definitief dekbrevet. Hij wordt door de Deense jury beschreven als een zeer goed te rijden hengst.

Jovian: ‘Zeer goed te rijden’

Een dergelijke omschrijving is er ook voor de in Denemarken geprimeerde Jovian (v. Apache). De door familie Ten Bosch uit Driel gefokte hengst wordt omschreven als zeer makkelijk te rijden, werkwillig en zeer oplettend op de hulpen van de ruiter. Hij heeft nu een dekbrevet voor een jaar en dat geldt ook voor de vierjarige Torveslettens Sylvester (Sezuan uit de Grand Prix-merrie Torveslettens Stamina v. Stedinger).

KWPN-kampioensringhengsten

De door Helgstrand weggekaapte KWPN kampioensringhengsten slaagden ook alledrie voor de tiendaagse test, kampioen Kremlin MD(v. Governor), reservekampioen Kadans (v. Franklin) en nummer 5 van Den Bosch, Knock-Out (v. Expression). De omschrijving van alledrie de hengsten is vrijwel gelijk, bij alledrie wordt wel de kanttekening gemaakt dat ze nog wat onstabiel zijn, maar dat dat te maken heeft met dat ze nog maar kort onder het zadel zijn. De stap van de hengsten wordt ook als ‘iets gespannen’ omschreven.

Lees hier alle omschrijvingen (Engels)

Kadans (v. Franklin)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.