HK Denemarken: Helgstrand vs. Blue Hors - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

HK Denemarken: Helgstrand vs. Blue Hors

Revolution (Rocky Lee x Rouletto) - Foto: Rick Helmink
De Deense hengstenkeuring 2017 is als een voetbalwedstrijd tussen Stoeterij Blue Hors en Andreas Helgstrand. De twee grootste Deense dressuurstallen zijn met een heel stel hengsten naar Herning gekomen. Andreas Helgstrand met dertien driejarigen en Blue Hors stelt acht jonge hengsten voor. 

Maar waar er twee vechten om een been, gaat de derde er mee heen. De derde was vanmorgen bij de presentatie aan de hand Nathalie zu Sayn Wittgenstein. Zij stelde cat.nr 44 Fredensdals Fifty Cent (Franziskus x Donnerball x Michelangelo) voor en deze veel op moedersvader Donnerball lijkende Fifty Cent kon op het luidste applaus van het publiek rekenen.

Cat.nr 44 Fredensdals Fifty Cent (Franziskus x Donnerball) – Foto: Rick Helmink

Revolution

Andreas Helgstrand stelde dertien driejarigen voor, waarvan er best een stel konden overtuigen aan de hand. Zoals bijvoorbeeld cat.nr 30 Antheros (v. Ampere), de Westfaalse kampioen cat.nr 67 Valverde (v. Vitalis) of cat.nr 54 Springbank II (v. Skovens Rafael).

Maar geen van de jonge hengsten kwam over de presentatie van Revolution (v. Rocky Lee) heen, die zich ook aan de hand uitzonderlijk goed toonde.

Revolution (Rocky Lee x Rouletto) – Foto: Rick Helmink

KWPN’ers

Helgstrand had ook de bij het KWPN als vierde in de kampioensring geplaatste Jambeau (v. Apache, fokker A. van Erp) bij zich, de op Vivaldi ingeteelde Jack Sparrow (v. Expression, fokker H. Veurink) en de niet in Nederland voorgestelde Juliovanck PP (v. El Capone, fokker P. Poppelaars).

Cat.nr 77 Jambeau (Apache x Hitchcock) – Foto: Rick Helmink

Zackerey

Van Blue Hors was de overtuigendste presentatie van Blue Hors Zackerey (v. Blue Hors Zack), vorig jaar een van de publiekslievelingen van de Oldenburger keuring.

Blue Hors Zackerey (Blue Hors Zack x Sandro Hit) – Foto: Rick Helmink

Handige links

Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.tv

Klik hier voor het programma
Klik hier voor meer informatie over de Deense hengstenkeuring

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook