HK Denemarken: Ibolensky goedgekeurd, reservekampioen Jargon niet

Ibolensky (v. Cornet Obolensky) Marco Brinkman Foto: Jacquelien van Tartwijk

Van de dertien aangeboden oudere springhengsten werden er gisteren in Herning op de Deense hengstenkeuring 11 goedgekeurd. Onder de goedgekeurde hengsten Ibolensky (Cornet Obolensky x Contender) van Stal Brinkman. Diezelfde stal had minder geluk met de reservekampioen van de KWPN Hengstenkeuring 2017 Jargon. Deze bij het KWPN met het minimum van 75 punten ingeschreven Farfan M-zoon werd in Denemarken afgewezen. 

Afgewezen werd ook Katrinelund Satisfaction (Sandro’s Adel x Crelido). De andere elf hengsten goedgekeurd, daarvan vier onder voorbehoud. De in België door Andre Lavigne gefokte Carpe Diem van de Geeneinde Z (Connor x Cassini I) moet eerst een test lopen en de door Tinus van der Bruggen gefokte Dimitri Z (Diarado uit Larthago) moet na de keuring eerst tien dagen in Herning blijven voor de karaktertest. Eén jaar verlenging van het dekbrevet kregen Congstar (Chacco’s Son x Stakkato) en  Wilano F Damgaard  (Warrant x Cassini II).

Definitief goedgekeurde hengsten

Action Man Z (Action Breaker x Calvados) – Eigenaar: Baekgaarden Youngster A/S
Svalegårds Gold Crelido(Crelido x Grannus Ass) – Eigenaar: Lars Krabbe
Fidelio ASK (Favorit ASK x Ci Ci Senjor ASK) – Eigenaar: Stutteri ASK
Kannango ASK (Kannan x Quick Star) – Eigenaar:  Stutteri ASK
Kannando (Kannan x Camargue) – Eigenaar: Henrik Hansen en HH Horses
J Bøgegårdens Zidane (Zirocco Blue x Indoctro) – Eigenaar: Stina en Jørgen Schmidt
Ibolensky (Cornet Obolensky x Contender) – Eigenaar: Stal Brinkman (fokker: Wouters-Van den Oudenweijer)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.