Ga naar hoofdinhoud

HK Denemarken: Volg de keuring live

Livestream
Foto: Rick Helmink
De Deense hengstenkeuring in Herning is vandaag begonnen met de presentatie op de straat en uiteraard is de keuring te volgen via de livestream van onze collega's van ClipMyHorse.tv (dit keer alleen voor premium-leden). In totaal staan er 94 spring- en dressuurhengsten in de catalogus van de DWB Hengstenkeuring 2018 en bijna een derde van de hengsten op de keuring komt uit de stal van Andreas Helgstrand. 

Helgstrand heeft  zijn drie aankopen van de KWPN Hengstenkeuring 2018 aangemeld voor de Deense hengstenkeuring. Kampioen cat.nr 553 Kremlin MD (Governor x Rousseau), reservekampioen cat.nr 482  Kadans (Franklin x Jazz)en cat.nr 414 Knock-Out (Expression x Ferro). Van de Hannoveraanse keuring komen de voor 600.000 euro geveilde So Unique (Sezuan x Donnerhall), de voor 360.000 euro geveilde For Sure (Finest x De Niro) en de in Verden al door Helgstrand voorgestelde Suarez (Sezuan uit volle zus moeder Glock’s Toto jr). Op de Oldenburger keuring 2016 werd Ferdades (Fürstenball x Donnerhall) goedgekeurd.

Een Oldenburgs, maar nog geen Deens dekbrevet hebben de WK-finalisten Atterupgaards Botticelli (Benneton Dream x Caprimond) en de miljoenenhengst Ferrari (Foundation x Hotline). Ook zij staan in het boekje.

KWPN reservekampioen Kadans (v. Franklin) op de Deense keuring:

Afgewezen hengsten

Andreas Helgstrand komt ook met een aantal hengsten die de toets der kritiek bij andere stamboeken niet konden doorstaan. Een hengst komt zelfs voor poging 2 in Denemarken: For Emotion, die vorig jaar door Helgstrand werd verkocht aan Anna Kasprzak. Hij werd op de DWB hengstenkeuring 2017 afgewezen vanwege zijn model.

Andere ‘afgewezen’ hengsten zijn de bij het KWPN bedankte Jovian (Apache x Tango) en Janeiro Platinum (Sezuan x UB 40), die al wel ter dekking staan bij Helgstrand en volgens zijn website Oldenburgs zijn goedgekeurd. Dat geldt ook voor de in Westfalen afgewezen Kaliber L (Franklin x Rubin-Royal). Het verbaasde Helgstrand afgelopen najaar dat de Westfaalse hengstenkeuringscommissie de hengst niet goedkeurde. Met de twee in Oldenburg afgewezen Grand Galaxy Win T’s (eentje uit Fiontina), komt de Deense handelaar niet.

Familie van Zonik en tweede Revolution

Grand Galaxy Win T is wel topaanvoerder van de keuring met acht zonen. Daarvan eentje uit de moeder van Glock’s Zonik: Straight Horse Cosmo. Zoniks moeder Romanik (v. Blue Hors Romanov) is de grootmoeder van Straight Horse Sir Romance (For Romance I x Jazz).

Franklin is met vier zonen ook goed vertegenwoordigd in Denemarken. Naast de KWPN reservekampioen en de in Westfalen afgewezen Kaliber L, komt er ook een ‘tweede Revolution’. Helgstrand heeft een hengst Revolution Nobel (Franklin x Solos Landwind) gedoopt.

Blue Hors

De andere grootmacht in de Deense dressuurwereld, Blue Hors, komt met een wat bescheidener aantal hengsten naar de keuring. Acht stuks. Daaronder onder andere de absolute publiekslieveling van de Oldenburger keuring, Blue Hors Londoner (v. Londontime),  een driekwartbroer van Blue Hors Zack, de topper van de Starsale 2015 Karamels Toto Texel (Toto jr x Charmeur, 18.500 euro) en de reeds Westfaals goedgekeurde Blue Hors Zippo EG (v. Farrell), die komend seizoen bij de IJzeren Man in Weert ter dekking staat.

Jerveaux, Jargon en Ibolensky

Familie Brinkman gaat met drie hengsten naar Herning. Een dressuurhengst en twee springhengsten. De vierjarige voorjaarsverrichtingstopper Jerveaux (v. Ferdeaux), de eveneens vierjarige reservekampioen van de keuring 2017, Jargon (v. Farfan M), en de vijfjarige Ibolensky (v. Cornet Obolensky). De met 89 punten ingeschreven Imposantos (v. Wynton) was ook aangemeld, maar hij is al weer van de lijst gehaald.

Uit Nederland komen verder nog de driejarige Kick Pleasure (v. Sezuan) die afwezig was in Den Bosch en nu op naam staat van Hestengen Dressage en de Indian Summer (v. Wynton). De reeds goedgekeurde Valverde (v. Vitalis), It’s Me (v. Fürst Romancier) en de springhengst J. Bogegardens Zidane (v. Zirocco Blue VDL) komen terug voor het kampioenschap en de definitieve goedkeuring.

Programma

Donderdag 8 maart
8.30 uur Presentatie aan de hand (Arena E)
14.30 uur Longeren springhensten (Arena E)
16.00 uur Oudere hengsten onder het zadel (Arena M)

Vrijdag 9 maart
7.30 uur longeren dressuurhengsten (Arena M)
11.15 uur vrijspringen springhengsten (Arena M)
13.45 uur vrijbewegen dressuurhengsten (Arena M)
14.30 uur kampioenschap oudere springhengsten onder het zadel (Arena E)

Zaterdag 10 maart
16.00 uur kampioenschap oudere dressuurhengsten onder het zadel (Jykse Bank Boxen)

Zondag 11 maart
10.15 uur keuring 3-jarige hengsten
12.30 uur kampioenschap 4-jarige hengsten
13.15 uur primering 3-jarige hengsten

Handige links

Klik hier voor de collectie van de DWB-keuring 2018

Klik hier voor het programma

Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.tv (alleen voor abonnees)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.