Ga naar hoofdinhoud

HK: Dressuurtoppers in de smaak op KWPN Select Sale

Naast de topper van de KWPN Select Sale-veiling, dressuurkampioen 586 Diebrecht (Zizi Top x Kennedy), waren zaterdagavond tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch meerdere dressuurhengsten in trek. Diebrecht werd voor 150.000 euro aangekocht door Esben Möller van Blue Horse, die ook de aangewezen cat.nr 407 (Jazz x Ferro) aankocht. "De kampioen is een complete hengst met een super type en beweging", aldus de koper. Deze twee hengsten zullen in Denemarken de verrichtingen gaan doen.

Het bedrag voor de van een wildcard voorziene aangewezen 514 Didando (Tuschinski x Jetset D) liep op tot en met 115.000 euro. Hij blijft bij Stal Brouwer in Zevenhuizen. “Een aanwinst voor onze stal”, aldus Marthijs Brouwer.
Voor 95.000 euro werd de aangewezen 544 Dream Boy (Vivaldi x Ferro) aangekocht door Anita van Mierlo als toekomstig dressuurpaard voor haar dochter, de succesvolle Young Rider-amazone Daniëlle van Mierlo.
De aangewezen 569 Dream Theater (Wynton x G.Ramiro) gaat voor 65.000 euro naar de President Dressage Stables van Carolyn de Roo en  wordt zo de mogelijke de toekomstige topper van Laurens van Lieren.
De aangewezen 397 Dance (Florencio x Rohdiamant) zal in elk geval voor de dressuursport worden ingezet. Hij gaat voor 65.000 euro  naar Wes Trade Stables van Annemarie Smits.

De topper in de springrichting was met 65.000 euro de van een wildcard voorziene  interessant gefokte Dante (Padinus x Mr Blue) die de stal van Van Santevoort in Nuenen gaat verrijken.
Naast Diebrecht zijn er nog drie veilinghengsten verkocht naar het buitenland. Twee gaan naar de Oekraïne, waar vorig jaar ook al meerdere paarden uit de KWPN Select Sale naartoe zijn vertrokken.

Lees hier alles over de KWPN hengstenkeuring.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Jacquelien van Tartwijk

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Lees ook:
Blue Hors neemt dressuurkampioen mee

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook