Ga naar hoofdinhoud

HK: Geen afscheid Broere Jazz

Broere Jazz met Kirsten BeckersHet was de bedoeling dat de preferente Grand Prix-hengst Broere Jazz (Cocktail x Ulster) vanavond afscheid zou nemen op de dressuuravond van de KWPN-hengstenkeuring. Net als vorig jaar, tijdens het afscheid van collega Gribaldi (v. Kostolany), stond er een hele show om de voshengst gepland. De bedoelingen waren goed, maar Jazz zal zelf niet in de ring verschijnen.

Kirsten Beckers: “Broere Jazz heeft helaas weer last van zijn oude blessure. Vanochtend kwam hij erg slecht uit de box, terwijl het juist de laatste maanden zo goed ging. De ingezette behandeling was goed aangeslagen, Jazz was pijnvrij en heel vrolijk en van de kreupelheid was nauwelijks nog wat te zien. Gisterochtend bleek er echter een onverwachte achteruitgang te zijn opgetreden.”

“Jazz loopt momenteel linksvoor erg gevoelig en zelfs een klein stukje stappen is te veel. Daarom heeft de familie Broere samen met Kirsten Beckers besloten dat het beter is om vanavond niet met Jazz naar Den Bosch te komen. Ondertussen wordt hij behandeld en hebben we er goede  hoop op dat het snel weer beter met hem gaat. We beseffen dat we zo heel veel mensen zullen teleurstellen maar voor ons gaat het welzijn van Jazz altijd voor.”

“Jazz is nu 20 jaar, de terechte koning van stal en uitgeroepen tot ’s werelds beste dressuur dekhengst en zo’n paard verdient het allerbeste.  Donderdagochtend is Charlotte Wagenaar, dierenarts bij Dierenkliniek Ridderkerk langs geweest en zijn er foto’s gemaakt. De resultaten daarvan zijn ook besproken met Frerik ter Braake van Dierenkliniek Emmeloord, waar Jazz al eerder werd onderzocht en behandeld. Donderdagavond is de behandeling al ingezet  en het is nu even afwachten wat de volgende stap zal gaan worden. Wij hopen dat iedereen die naar Den Bosch komt begrip heeft voor de situatie.”

Wel nakomelingen
De show met Jazz-nakomelingen gaat wel door. Van de partij zijn ondermeer zijn goedgekeurde zonen Westpoint (mv. Michelangelo), Wynton (mv. Matador) en Tango (mv.Contango).

Lees hier alles over de KWPN hengstenkeuring.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook