Ga naar hoofdinhoud

HK: Hamoen: ‘Positief over dressuurcollectie’

Darkboy vivaldi x havidoff“Het is Nederland eigen dat het moeilijk is om positief te zijn, maar wij denken dat we dat nu kunnen zijn”, begint Arie Hamoen de persconferentie na afloop van de tweede bezichtiging voor dressuurhengsten. De jaargang begon met 204 paarden in Ermelo, 58 doorverwijzigingen en daarvan zijn er nu 38 uitgenodigd voor de derde bezichtiging morgen.

Morgen worden de hengsten aan de hand gepresenteerd en zal er nog enige selectie plaatsvinden. “Een herhaalde waarneming voegt wel wat toe”, zegt Hamoen. “Maar ik verwacht een fijne groep dressuurhengsten over te houden. Vorig jaar hadden we veel verwachtingen van Vivaldi, alleen maakten zijn nakomelingen het hier in Den Bosch niet helemaal waar. Dit jaar heeft hij wel duidelijk een stempel gezet.”

Dorado Krack C RousseauEr zijn twee hengsten met de afstamming Vivaldi x Havidoff die veel goodwill verdienden. De al in Westfalen gekeurde 543, een volle broer van de jonge beloftevolle dressuurhengst Chinook, valt op met zijn model en kwaliteit, ook al mocht de galop wat weer draagkracht tonen.  Deze koffievos 534 is juist het toonbeeld van expressiviteit en draagkracht in draf.

De jury, die verder bestaat uit Wim Ernes en Reijer van Woudenbergh, noemden zes hengsten op die vandaag in het oog sprongen. Arie Hamoen voegt er aan toe dat dit lijstje geen garantie geeft voor de kampioenskeuring. “Pas na de derde presentatie vormen we de kampioensgroep. We weten ook nog niet hoeveel hengsten we hiervoor uitnodigen. Het zullen er zes of zeven zijn, waarvan we alleen de topdrie plaatsen.”

Het lijstje met favorieten van vandaag bestond naast de eerder genoemde Vivaldi-zonen uit 428 (Krack C x Rousseau), 586 (Zizi Top x Kennedy), 407 (Jazz x Ferro) en 526 (Valdez x Voltaire).

Lees hier alles over de KWPN hengstenkeuring. 

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Wendy Scholten

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook