Ga naar hoofdinhoud

HK Hannover: Eerste hengsten gekeurd

De Hannoveraanse hengstenkeuring ging gisteren van start met de presentatie op de driehoeksbaan in Verden. Vandaag staat het vrijspringen en -bewegen op het programma. Inmiddels zijn de eerste hengsten goedgekeurd: een zoon van de volbloed Albaran xx en twee zonen van Belissimo M. 

Het Hannoveraanse stamboek liet gisteren op haar Facebook-pagina weten tevreden te zijn met de jaargang hengsten: “We hebben veel goede hengsten gezien aan het begin”, zei keurcommissielid Hans-Heinrich Meyer-zu Strohen gisteren over de dressuurhengsten. “De hengsten hadden over het algemeen goede types en bewogen met veel kracht vanuit het achterbeen”, vulde Heike Kemmer aan. Over de springpaarden was de commissie eveneens enthousiast: “De springhengsten lieten gisteren zien over een buitengewone bewegingskwaliteit te beschikken. Ze zijn modern en hebben voldoende bloed over het algemeen”, aldus Peter Teeuwen.

Klik hier voor een foto-impressie van de presentatie op de driehoeksbaan.

De eerste acht hengsten hebben vanmorgen hun kunnen getoond bij het vrijspringen en -bewegen. Daarbij werden cat.nr 1 (v. Albaran xx), cat.nr 6 (v. Belissimo M), en cat.nr 8 (v. Belissimo M) goedgekeurd.

De keuring is live te volgen via clipmyhorse.de en de site van het Hannoveraanse stamboek.

Klik hier voor de complete lijst met de te keuren hengsten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook