Ga naar hoofdinhoud

HK Holstein: 58 hengsten op de keuring

Cat.nr 23 Clarksville (v. Cascadello I) - Foto: Holsteiner Verband
De Holsteiner keuring in Neumünster is in volle gang en live te volgen via ClipMyHorse.tv. Van de 60 in de catalogus vermeldde hengsten verschenen er vandaag 58 op de straat. Cat.nr 10 Chicowee (Casall x Cassini I) en cat.nr 31 Castling (v. Comme il faut) zijn uitgevallen. Cascadello I viel met zijn uniforme collectie op bij de eerste presentatie, al draait het bij springpaardenstamboek Holstein natuurlijk om de verrichting morgen bij het vrijspringen.

Om die reden publiceerde het Holsteiner Verband vandaag alleen video’s van de vier dressuurhengsten op YouTube. De dressuurhengsten werden – net zoals in Hannover – ook op de eerste dag gelongeerd. In tegenstelling tot het Hannoveraanse Verband, hadden de Holsteiners wel voor wat aanleuning gezorgd door de longeercirkel af te zetten met een hoge omheining, in plaats van alleen een dressuurhekje.

Morgen begint het vrijspringen om 8.30 uur. Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.tv.

Cat.nr 1 Carbon (v. Carantas):

Klik hier voor alle video’s. 

Het Casall-weekend

Terwijl Casall zelf dit weekend kans maakt op het winnen van de Longines Global Champions Tour finale, belooft de Holsteiner keuring een waar Casall-feestje te worden met maar liefst tien van zijn zonen in de collectie. Ook staat hij dertien keer als grootvader op papier. Drie keer aan moederszijde en via zijn zonen Cascadello I (7), Connor (2) en Clarcon.

De door Joop Aaldering en Kyra Swelheim gefokte  Uriko (v. Untouchable) heeft drie zonen op de keuring. Van vader Untouchable mag een zoon op de keuring verschijnen. Ook de KWPN-hengsten Numero Uno (2), Kannan, Plot Blue, Zhivago en Zirocco Blue VDL zijn vertegenwoordigd.

Van Nederlandse fokkers komen cat.nr 11 Casoro (Casall x Corofino I, fokker Niko Schulpen uit Mariahoop), cat.nr 12 Checkmateking(Casall x Landjunge, fokker en eigenaar: WW Stables, Meijel) en cat.nr 39 Denton (Diamant de Semilly x Contendro I) werd gefokt bij Ronald Nowee.

Programma

De keuring begint donderdag met de presentatie op de straat, gevolgd door het longeren van de dressuurhengsten en de stapringen. Op vrijdag staat het vrijspringen op het programma en zaterdag wordt bekend gemaakt welke hengsten goedgekeurd worden en vervolgens worden de hengsten geplaatst. De keuring wordt afgesloten met de veiling. Klik hier voor het volledige programma. 

Klik hier voor de collectie. 

Klik hier voor livestream van ClipmyHorse.tv. 

Klik hier voor de collectie op HorseTelex. 

Klik hier voor meer informatie. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.